Το πρώτο βίντεο από την κατάδυση του Τζέιμς Κάμερον στο βυθό - iefimerida.gr

Το πρώτο βίντεο από την κατάδυση του Τζέιμς Κάμερον στο βυθό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φτωχότερο του αναμενομένου, αν και εξακολουθεί να κόβει την ανάσα, είναι το οπτικό υλικό που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο Τζέιμς Κάμερον από την κατάδυσή του στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού της Γης.

Το μικρής διάρκειας βίντεο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δείχνει απλώς τον βυθό. Δεν υπάρχουν άγνωστα είδη, ούτε απόκοσμα πλάσματα όπως ίσως θα περιμέναμε. Απλός, έρημος βυθός χωρίς ίχνος ιδιαίτερης ζωής πάνω του. Ωστόσο, πρόκειται για μικρής διάρκειας και χαμηλής ποιότητας υλικό, πράγμα που αφήνει την υπόνοια ότι ο διάσημος σκηνοθέτης του Τιτανικού και του Άβαταρ ίσως να κράτησε το καλύτερο για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει.

Να σημειωθεί ότι στο DeepSea Challenger, που καταδύθηκε προχτές στα 11,2 χιλιόμετρα βάθος, ο Κάμερον είχε προσαρμόσει ένα ειδικό ρολόι της εταιρείας Rolex πάνω σε ένα ρομποτικό βραχίονα, με τον οποίο ήθελε να πάρει δείγμα από το βυθό. Ωστόσο, ο βραχίονας δεν δούλεψε ποτέ, λόγω βλάβης. Το Rolex πάντως δεν έπαθε τίποτε, πράγμα για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται η γνωστή εταιρεία που ήταν άλλωστε και χορηγός της αποστολής στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ