Από σήμερα, σε οποιαδήποτε περιοχή, οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση τον πυρόπληκτων - iefimerida.gr

Από σήμερα, σε οποιαδήποτε περιοχή, οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση τον πυρόπληκτων

Αναμένεται ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα θα εκδοθεί η ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να μπορούν οι πυρόπληκτοι της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, να καταθέτουν σε οποιαδήποτε περιοχή τις αιτήσεις για τις οικονομικές ενισχύσεις τους, ανεξάρτητα σε ποιο ταμείο είναι ασφαλισμένοι.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Γιόγακα, στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις συνταξιοδοτήσεις αγροτών.

Ο κ. Πετρόπουλος αντέτεινε ότι, ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, έχουν εγκριθεί 8.000 συντάξεις αγροτών, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς θα σημειωθεί ρεκόρ στην καταβολή τους.
«Δίνουμε μια μάχη συνεχώς, είμαστε σε καλό δρόμο και θα πετύχουμε το στοίχημα που δώσαμε ώστε, από τον Γενάρη του 2019 όλες οι συντάξεις να εκδίδονται μέσα σε τρεις μήνες» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιόγιακας επεσήμανε ότι για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες έκδοσης συντάξεων χρειάζεται ενίσχυση του ΕΦΚΑ με προσωπικό.
«Οργανώνεται ηλεκτρονικά ο ΕΦΚΑ. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι ένα τεράστιο κουβάρι, πολύπλοκο, μια τράπουλα ανακατεμένη είναι δύσκολο να το λύσεις σύντομα. Προσπαθούμε ώστε οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να δουλεύουν για όλους, ανεξάρτητα σε ποιο ασφαλιστικό ταμείο υπάγονται και πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων να αποκτούν τη δυνατότητα να καταβάλουν τις εισφορές τους» διαβεβαίωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ