Με μπουλντόζες προσπαθεί η κυβέρνηση να ξεφύγει από την ανεπάρκεια των χειρισμών στο Μάτι - iefimerida.gr

Με μπουλντόζες προσπαθεί η κυβέρνηση να ξεφύγει από την ανεπάρκεια των χειρισμών στο Μάτι

Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ισχυρό πολιτικό και επικοινωνιακό πλήγμα έχει δεχτεί η κυβέρνηση μετά την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι και η ανεπάρκεια χειρισμών- σε όλα τα επίπεδα- κάνει τους επιτελείς του πρωθυπουργικού γραφείου να επιζητούν αγωνιωδώς τρόπους φυγής προς τα μπρος.

Σειρά συσκέψεων γίνεται σε καθημερινή βάση στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, γεγονός που αποδεικνύει ότι στην κυβέρνηση είναι πιο πιεσμένοι από ποτέ.

Πρώτη προτεραιότητά τους είναι να υλοποιηθούν δράσεις με αιχμή τα μέτρα στήριξης για την ενίσχυση των πληγέντων. Ενώ από... Δευτέρα εκκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων «κυρίως στους αιγιαλούς», όπως λένε αρμόδιες πηγές και ακολούθως και σε δασικές εκτάσεις.

Οι μπουλντόζες και τα λαϊκά σπίτια

Οι μπουλντόζες πιάνουν δουλειά, αφού προηγηθεί αξιολόγηση των πολεοδομικών παραβάσεων.

Στο μεταξύ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χτυπήσει ήδη καμπανάκια και επιφυλάσσονται για το γεγονός ότι δεν πρέπει να πληγούν λαϊκά σπίτια.

Τώρα τρέχουν για αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ο σχεδιασμός είναι υπάρξει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας. Πηγές της κυβέρνησης λένε στο iefimerida ότι στόχος είναι να διαθέτει " ισχυρότερες εκτελεστικές εξουσίες, ώστε να μπορεί να παίζει πιο αποτελεσματικά τον συντονιστικό ρόλο που απαιτείται στις στιγμές κρίσεων". Η επιτροπή που εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο, πιθανότα μέχρι την Παρασκευή να έχει έτοιμο το σχέδιο. Οσο για την παρουσίαση ίσως να καθυστερήσει καθώς θα προηγηθεί διαβούλευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυθαίρετα μπουλντόζες κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ