Η Τουρκία απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ, για τις κυρώσεις: Ανακαλέστε τη λανθασμένη απόφαση - iefimerida.gr

Η Τουρκία απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ, για τις κυρώσεις: Ανακαλέστε τη λανθασμένη απόφαση

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Φωτογραφία: AP/ Burhan Ozbilici)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη ήταν η αντίδραση της Αγκυρας, όπως αναμενόταν, για την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος δύο Τούρκων υπουργών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι «η απόπειρα των ΗΠΑ να επιβάλει κυρώσεις σε δύο υπουργούς μας δεν θα μείνει αναπάντητη», ενώ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε την Ουάσινγκτον να ανακαλέσει τη «λανθασμένη απόφαση».

«Η επιθετική συμπεριφορά δεν εξυπηρετεί κανέναν», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου. «Αυτή η απόφαση δεν συνάδει με τη σοβαρότητα κράτους, ούτε μπορεί να εξηγηθεί από την έννοια της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ασεβή παρέμβαση στο νομικό μας σύστημα», επισημαίνει ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας, γιατί θεωρήθηκε ότι έπαιξαν ηγετικό ρόλο στη σύλληψη και την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ