Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Πολάκη: Ως άλλος κομισάριος που θα εξορίζει στα γκούλαγκ τους πολιτικούς του αντιπάλους - iefimerida.gr

Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Πολάκη: Ως άλλος κομισάριος που θα εξορίζει στα γκούλαγκ τους πολιτικούς του αντιπάλους

Παύλος Πολάκης (Φωτογραφία: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Παύλου Πολάκη εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την επίθεση του υπουργού Υγείας στον πρόεδρο του σωματείο τους, Σταμάτη Πουλή.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «κομισάριο» που «θα εξορίζει στα γκούλαγκ τους πολιτικούς του αντιπάλους», αλλά και «συκοφάντη πολιτικό».

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν -εμείς ακόμα περισσότερο- ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης είναι αλλεργικός στην τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και της νομιμότητας. Το συνθήματά του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” καθώς και “είστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσετε το πολιτικό σχέδιο μου” εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία του. Οι εποχές όμως που έχτιζε με τούβλα τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσα στα γραφεία τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί» αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και ακόμη τρεις υπάλληλοι απολύθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κ. Πουλής κατήγγειλε ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης «Ο πρώτος πρόεδρος εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή υπουργού και μάλιστα της Αριστεράς. Τιμή μου!», δήλωσε.

Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Πουλής έκανε λόγο για απόπειρα απόκρυψης και συγκάλυψης από τον υπουργό Υγείας σχετικά με τον αριθμό των νεκρών.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης απάντησε πως πρόκειται για ανυπόστατα ψεύδη. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον κ. Πουλή «πρόεδρο των απολυμένων» και πρόσθεσε πως «ο εν λόγω “συνδικαλιστής” έχει ήδη απολυθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως εκ τούτου δεν δύναται να εκπροσωπεί δημόσια καμία δράση του Φορέα και κανέναν από τους σημερινούς εργαζόμενους». Μάλιστα ο υπουργός υποστηρίζει ότι ο κ.Πουλής «δεν απολύθηκε από έναν δημόσιο οργανισμό για την συνδικαλιστική του δράση, αλλά σαφώς επειδή εμπλέκεται και διώκεται επίσημα από την Δικαιοσύνη για σοβαρά κακουργήματα».

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την άλλη, επικαλούμενοι τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 αλλά και το καταστατικό του σωματείου του, τα οποία «προβλέπουν με σαφήνεια ότι όταν ένας Εργαζόμενος απολύεται, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και όλα τα παρεπόμενα δικαιώματα, υποχρεώσεις και θέσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

Αναγνωρίζοντας τον κ. Πουλή ως πρόεδρο, οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν πως ο Παύλος Πολάκης «έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος Υπουργός Υγείας που βρίσκεται σε ρήξη με τους Συνδικαλιστές και τις Επιστημονικές Ενώσεις του χώρου, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως κοινός συκοφάντης των Συνδικαλιστών. Η ιδιότητα που θα τον ακολουθεί από εδώ και πέρα είναι αυτή του Συκοφάντη Πολιτικού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ