Σεντένο: Η έγκριση δόσης από την Bundestag ανοίγει τον δρόμο για την τελική εκταμίευση - iefimerida.gr

Σεντένο: Η έγκριση δόσης από την Bundestag ανοίγει τον δρόμο για την τελική εκταμίευση

Μάριο Σεντένο (Φωτογραφία: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έγκριση της τελευταίας δόσης προς την Ελλάδα από την Bundestag χαιρετίζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

«Η σημερινή απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου ανοίγει το δρόμο για την τελική εκταμίευση στο πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα. Η δόση των 15 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία του ταμειακού αποθέματος, διευκολύνοντας την επιστροφή στην αγορά ομολόγων. Μένουν μόνο 20 ημέρες για να βγει η Ελλάδα επίσημα από το πρόγραμμά της», έγραψε στο Twitter.

Η εκταμίευση της δανειακής δόσης εγκρίθηκε από την Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Today’s decision by the German parl clears the way for the final payment under @ESM_Press program for #Greece. The €15bn tranche will largely be used to build up the cash buffer, easing the return to the debt market. Only 20 days to go for Greece to formally exit its program

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάριο Σεντένο δόση Ελλάδα Bundestag
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ