Ενίσχυση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ιόνιου -Αύξηση χρηματοδότησης και προσλήψεις - iefimerida.gr

Ενίσχυση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ιόνιου -Αύξηση χρηματοδότησης και προσλήψεις

Ο Κώστας Γαβρόγλου (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε την ενίσχυση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ιόνιου Πανεπιστημίου, καθώς έγιναν δεκτά τα αιτήματα για προσλήψεις και αύξηση χρηματοδότησης.

Από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα δημιουργηθούν 42 νέες θέσεις εργασίας, σε ορίζοντα 3ετίας, ενώ θα διατεθεί 1 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εργαστηριακού εξοπλισμού και των υποδομών του. Σε ό,τι αφορά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα δημιουργηθούν 18 θέσεις εργασίας και θα διατεθούν 500.000 ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών του και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο κ. Γαβρόγλου υπεραμύνθηκε της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ένα πρωτόγνωρο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα που έχει την καθολική σχεδόν συναίνεση όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων».

Απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί συγχώνευσης των ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια και περί μικροκομματικών λογικών, και την κατηγόρησε για έλλειψη προτάσεων και σοβαρών επιχειρημάτων, υποστηρίζοντας ότι διακατέχεται από δογματικές λογικές, αγνοώντας ότι αυτό που γίνεται, είναι μια συζήτηση για το μέλλον των ανώτατων ιδρυμάτων.

«Εμείς δεν θα πάμε για να κόψουμε κορδέλες και να χαϊδέψουμε αυτιά ή να εγκαινιάσουμε νέα τμήματα, αλλά για να δούμε πόσο δυναμικά πάει αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα. Θα ξαναπάμε λοιπόν για να συναντήσουμε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, που όλο αυτό το διάστημα της διαβούλευσης έδειξαν χαρακτήρα, για να ξαναδούμε τους φοιτητές να διαμαρτύρονται με πανό και να συζητήσουμε μαζί τους» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ακόμα, ότι με το νομοσχέδιο «μπήκε επιτέλους τάξη στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών», ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε αμείλικτοι εκεί που θα καταλάβουμε προσπάθεια διαπλοκής στη στελέχωση των νέων τμημάτων».

«Το πανεπιστήμιο ανοίγεται προς τα έξω με κανόνες και νέους θεσμούς, και αυτό θα γίνει με τα μνημόνια συνεργασίας, το θαλάσσιο πάρκο στη Κέρκυρα και το διατροφικό πάρκο στην 'Αρτα», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση έκανε λόγο για νομοσχέδιο εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, υποστήριξε ότι είναι πρόχειρο, και χωρίς ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, επέμεινε ότι οδηγεί στην συγχώνευση, απορρόφηση και την κατάργηση των ΤΕΙ χωρίς αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς καμία πρόνοια για τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ