Η Λάρισα αποκτά ένα νέο πάρκο στην «τάφρο Χατζηχαλάρ» - iefimerida.gr

Η Λάρισα αποκτά ένα νέο πάρκο στην «τάφρο Χατζηχαλάρ»

Λάρισα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μεγάλο πάρκο-κόσμημα έκτασης 61 στρεμμάτων αναμένεται να «στολίσει» τη Λάρισα μέσω της ανάπλασης της τάφρου «Χατζηχαλάρ» μεταξύ των συνοικιών Νεάπολης Φιλιππούπολης, Νεράιδας και Ηπειρώτικων.

Η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης αναμένεται να δώσει την θέση της σε ένα σύγχρονο πάρκο συνολικής έκτασης 60.960,00 τετραγωνικών μέτρων.

Η υλοποίηση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.998.000 ευρώ.

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης παρέμβαση, προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα δημιουργήσει έναν σημαντικό αστικό χώρο πρασίνου σε μια υποβαθμισμένη περιοχή.

«Η τελική διαμόρφωση του χώρου θα δράσει ευεργετικά στο μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής καθώς θα περιορίσει το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, δηλαδή τη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας και της περιαστικής υπαίθρου» τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο χώρος που θα μετατραπεί σε πάρκο βρίσκεται ανάμεσα στο Γηροκομείο, το Δημοτικό Φυτώριο και την 1η Στρατιά και περικλείεται από τις οδούς Εχεκρατίδα, Σαρίμβεη, Καρδίτσης και Γιάγκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ