Θαύμα στο Μεξικό -Πώς βγήκαν ζωντανοί οι 101 επιβαίνοντες από το φλεγόμενο αεροπλάνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Θαύμα στο Μεξικό -Πώς βγήκαν ζωντανοί οι 101 επιβαίνοντες από το φλεγόμενο αεροπλάνο [εικόνες]

Φωτογραφίες: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως θαύμα χαρακτηρίζουν οι διασώστες τα όσα ακολούθησαν τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας Aeromexico τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), καθώς υπήρξαν μόνο τραυματίες από τους επιβαίνοντες.

Σοκαριστικές είναι και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, όπου φαίνονται οι επιβάτες να περπατούν σοκαρισμένοι μακριά από το αεροπλάνο την ώρα που αυτό τυλίγεται στις φλόγες.

Θαύμα στο Μεξικό -Πώς βγήκαν ζωντανοί οι 101 επιβαίνοντες από το φλεγόμενο αεροπλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 101 άτομα, μεταξύ αυτών και το τετραμελές πλήρωμα, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα οι τραυματίες ανέρχονται στους 85.

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση των αρμόδιων, καθώς η Πυροσβεστική έσβησε γρήγορα τη φωτιά, ενώ οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν χωρίς καμία καθυστέρηση στο πιο κοντινό νοσοκομείο.

Θαύμα στο Μεξικό -Πώς βγήκαν ζωντανοί οι 101 επιβαίνοντες από το φλεγόμενο αεροπλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Θαύμα είναι πάντως το γεγονός πως όλοι οι επιβάτες βγήκαν ζωντανοί από το αεροσκάφος, ενώ εκείνο είχε γεμίσει καπνούς και τυλιγόταν στις φλόγες.

Ένας επιβάτης ανέφερε πως η κόρη του κατάφερε και βγήκε από το αεροπλάνο μέσω μίας τρύπας στον θάλαμο.

Θαύμα στο Μεξικό -Πώς βγήκαν ζωντανοί οι 101 επιβαίνοντες από το φλεγόμενο αεροπλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ένα άλλο κορίτσι που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο αεροπλάνο κατάφερε και σώθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ τα πόδια της είχαν καεί από την φωτιά.

Όσοι από τους επιβαίνοντες μίλησαν στα τοπικά μέσα ανέφεραν πως νιώθουν ευλογημένοι και ευγνώμονες στον Θεό που ζουν μετά από αυτή τη συντριβή που θα θυμούνται για πάντα.

Θαύμα στο Μεξικό -Πώς βγήκαν ζωντανοί οι 101 επιβαίνοντες από το φλεγόμενο αεροπλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρα τα αίτια της συντριβής, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο στη Ντουράνγκο, η Grupo Aeroportuario Centro Norte, επικαλούμενη τις πρώτες πληροφορίες, απέδωσε το ατύχημα στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα που απογειώθηκε το επιβατικό αεροσκάφος.

#AM2431 Aeromexico flight crashes at the airport #Durango in #Mexico with over 100 aboard, no deaths reported , officially said a total of about 49 people were treated but most were minor injuries. pic.twitter.com/lkeGBliOIc

Πάντως η αστυνομία αναμένεται να ζητήσει την βοήθεια των επιβαινόντων, ώστε να περισυλλέξει στοιχεία για το τι ακριβώς έγινε και το αεροπλάνο συνετρίβη σε κάτι θάμνους στην πόλη Ντουράνγκο του Μεξικού.

#BREAKING #Aeromexico #Vuelo2431 crashes on takeoff from #Durango #Mexico airport with approximately 80 passengers onboard @Telemundo51 pic.twitter.com/DzWGmI17U9

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεξικό συντριβή αεροπλάνο τραυματίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ