Toυρκικό δίκτυο λογοκρίνει φωτογραφία της Selena Gomez - Επειδή φορούσε σταυρό! - iefimerida.gr

Toυρκικό δίκτυο λογοκρίνει φωτογραφία της Selena Gomez - Επειδή φορούσε σταυρό!

Η φωτογραφία της Selena Gomez πριν και μετά το ρετουσάρισμα (Φωτογραφία: Cumhuriyet)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν να μην έφθαναν τα απανωτά πλήγματα στην ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία ειδικά μετά την προ διετίας απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, ορισμένα ΜΜΕ προχωρούν πλέον και σε αυτολογοκρισία, που αγγίζει ενίοτε τα όρια του παραλόγου.

Μια τέτοια περίπτωση αναφέρει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet. Όπως καταγγέλει το τουρκικό δίκτυο TV8 λογόκρινε μια φωτογραφία της Selena Gomez.

Κι όχι γιατί η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός αποκάλυπτε στην κάμερα περισσότερα απ’ όσα θα άντεχαν οι θεατές του καναλιού, αλλά επειδή φορούσε έναν σταυρό!

Toυρκικό δίκτυο λογοκρίνει  φωτογραφία της Selena Gomez - Επειδή φορούσε σταυρό! | iefimerida.gr 0

Στις φωτογραφίες πριν και μετά είναι εμφανές το αποτυχημένο ρετουσάρισμα που έκαναν οι ιθύνοντες του καναλιού για να απομακρύνουν το σταυρό από τον λαιμό της Gomez.

O επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος του δικτύου, Ατσούν Ιλλιτζαλί, θεωρείται ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου προέδρου. «Λατρεύω την ηγετική δύναμη που αποπνέει», είχε δηλώσει κάποτε στη φιλοκυβερνητική Sabah.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται το περιστατικό, που καταγγέλλει η Cumhuriyet, δεν είναι εντελώς ξένο με όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο στη γείτονα. Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Πολιτισμού παρεμβαίνει ολοένα και συχνότερα λογοκρίνοντας ταινίες για πολιτικούς ή ηθικούς λόγους. Και φαίνεται πως πέρα από την ομοφυλοφιλία και το θέμα της κουρδικής ανεξαρτησίας ορισμένους ενοχλεί πλέον και ο σταυρός...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία TV8 selena gomez
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ