Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων - iefimerida.gr

Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων

Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 24ωρη απεργία «κατεβαίνουν» σήμερα οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων, διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία, όπως ισχυρίζονται, «στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων».

H Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ζητά την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, θεωρώντας ότι εκτός από τις απολύσεις, μέσω της κατάργησης των εκπαιδευτικών υπηρεσιακών συμβουλίων στοχεύει και στην αποχώρηση του κράτους από την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, όλα όσα προωθούνται μέσω της τροπολογίας που κατατέθηκε, αποτελούν «προετοιμασία για τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς που θα υποκαταστήσει μεσοπρόθεσμα το δημόσιο σχολείο, καταργώντας σταδιακά τη δημόσια, δωρεάν παιδεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ