Χαρτιά υγείας, αυτοκίνητα, έπιπλα -Τι πουλάνε οι ανά τον κόσμο πρεσβείες των ΗΠΑ σε δημοπρασίες - iefimerida.gr

Χαρτιά υγείας, αυτοκίνητα, έπιπλα -Τι πουλάνε οι ανά τον κόσμο πρεσβείες των ΗΠΑ σε δημοπρασίες

Αυτό το αυτοκίνητο πωλείται στη δημοπρασία της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ένα ρολό χαρτιού υγείας να έχει... ιστορική σημασία; Ισως κάποιοι να το βλέπουν έτσι, σκεπτόμενοι ότι προέρχεται από μια αμερικανική πρεσβεία.

Κι όμως, είναι από τα αντικείμενα που βγάζει στο σφυρί η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο, στη διαδικτυακή δημοπρασία που τελειώνει την επόμενη εβδομάδα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά, πέρα από τα 1.200 ρολά χαρτί τουαλέτας: από ένα Volvo S80, μέχρι σπασμένες ηλεκτρικές σκούπες, τραπεζάκια, λάμπες γραφείου, βιβλιοθήκες, καρέκλες και ένα ελαττωματικό φωτοτυπικό μηχάνημα.

Ανάλογες δημοπρασίες γίνονται ή έχουν ήδη γίνει σε αμερικανικές πρεσβείες σε αρκετές χώρες. Για παράδειγμα στην Ελλάδα έγινε τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της πρεσβείας.

Στο Ερεβάν της Αρμενίας... περισσεύουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ αρκετά χαλιά με λεκέδες, καρέκλες γραφείου (επίσης με λεκέδες) και ένα χαλασμένο ψυγείο. Στο Κίεβο, στο σφυρί βγαίνουν μεταξύ άλλων μελάνια εκτυπωτών, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, με σπασίματα ή γρατσουνιές.

Από την άλλη, στη δημοπρασία στην πρεσβεία στην Αγκυρα πουλήθηκαν συλλογές επίπλων. Ετσι, κάποιος μπορούσε να αποκτήσει μαζί μια μπεζ πολυθρόνα, μια καρέκλα γραφείου, ένα πορτατίφ και ένα τραπεζάκι. Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα βγάζει στο σφυρί γεννήτριες, στη Λισαβόνα έπιπλα γραφείου, στη Στοκχόλμη πολυελαίους, περίτεχνα έπιπλα και ένα μηχάνημα γυμναστικής και στο Βελιγράδι αχρησιμοποίητες σκάλες!

Γιατί γίνονται όμως όλες αυτές οι δημοπρασίες; Επειδή από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προβλέπεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας που βρίσκονται εκτός των συνόρων είτε θα επιστρέψουν σε αυτή ή μπορούν να πουληθούν προς το συμφέρον της κυβέρνησης. Γιατί τα έσοδα από αυτές τις δημοπρασίες καταλήγουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοπρασία Αμερικανική Πρεσβεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ