Ιπποκράτειος Πολιτεία, μία περιοχή μέσα στο δάσος με δρόμους που καταλήγουν σε αδιέξοδα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ιπποκράτειος Πολιτεία, μία περιοχή μέσα στο δάσος με δρόμους που καταλήγουν σε αδιέξοδα [βίντεο]

Οι δρόμοι με τα αδιέξοδα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στης εξαγγελίες της κυβέρνησης για πάταξη της αυθαίρετης δόμησης και της καταπάτησης των δασών με κύριο κίνδυνο την απώλεια ανθρώπινων ζωών η ομάδα Up Drones απαντά με ένα βίντεο από την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Μία περιοχή γεμάτη αδιέξοδα. Ενδεικτική εξάλλου είναι η εικόνα από το Google Earth με όλους τους δρόμους που καταλήγουν σε αδιέξοδα.

Πρόκειται για μία περιοχή που δέχεται πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν τα σπουδαία αξιοθέατα όπως το πρώην Βασιλικό κτήμα Τατοΐου και την τεχνική λίμνη Μπελέτσι. Ωστόσο πολλοί χάνονται ή εγκλωβίζονται, αφού δεν μπορούν να βρουν την έξοδο από τον οικισμό ούτε με GPS.

Είναι δεκάδες τα αδιέξοδα και οι δρόμοι που διακόπτουν την πορεία τους είτε επειδή υπάρχει κάποια χαράδρα μπροστά τους είτε επειδή η άσφαλτος έχει φτάσει μέχρι ενός σημείου που υπάρχει κατοικία και μετά διακόπτεται από χωματόδρομο. Το πιο ειρωνικό είναι πως μετά από κάποια μέτρα χωματόδρομου ξανασυναντάς άσφαλτο γιατί υπάρχει κάποια κατοικία.

Κάτοικος της περιοχής υποστηρίζει πως θα πρέπει να τοποθετηθούν μεγάλες και ευδιάκριτες πινακίδες που να συνοδεύονται από φωτεινή πορτοκαλί σήμανση που να αναφέρουν της εξόδους από τον οικισμό προς στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

Οι υπάρχουσες πινακίδες που αναφέρουν την έξοδο προς Αθήνα είναι σχεδόν πενήντα εκατοστών πολύ παλιάς κατασκευής σκουριασμένες και οι περισσότερες πνιγμένες μέσα στα χόρτα.

Επείγουσα επιστολή απεστάλη από τον Συνεταιρισμό προς τον Δήμαρχο Ωρωπού Κο Ρούσση και στην Περιφερειάρχη Αττικής κ.Δούρου σχετικά με την πρόληψη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. «Οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από στρώμα πευκοβελονών που στροβιλίζονται στον δυνατό άνεμο και δημιουργούν άμεσο κίνδυνο ανάφλεξης». Γι αυτό το λόγο οι κάτοικοι μετά την τραγωδία στο Μάτι, απευθύνθηκαν προς τον Δήμαρχο Ωρωπού που ανήκουν και την Περιφερειάρχη με έντονο τρόπο για να ληφθούν άμεσα μέτρα πυροπροστασίας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ