To Cirque du Soleil επιτέλους στην χώρα μας

«Alegria», όπως και το συναίσθημα που χαρακτηρίζει την ευτυχία ή την αγαλλίαση μετά από μια καταιγίδα, είναι και ο τίτλος της παράστασης του διασημότερου τσίρκου, του Cirque du Soleil, που επιτέλους καταφθάνει και στη χώρα μας.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» μας είπαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης παραγωγής της εταιρείας «Λάβρυς» οι οποίοι κατάφεραν να φέρουν το Cirque du Soleil στην Ελλάδα, ύστερα από διεργασίες ετών.

«Ευτυχώς όμως το διάσημο τσίρκο έδειξε την ανάλογη ευαισθησία απέναντι στην υφιστάμενη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, μείωσε τις απαιτήσεις του και με τη βοήθεια και των χορηγών μας επισκέπτεται τη χώρα μας, τον Σεπτέμβρη. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται ότι για ένα από τα ακριβότερα σχήματα του κόσμου» ήταν τα λόγια που ακούσαμε στη συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα κάτω από τον εξίσου αλέγρο αθηναϊκό ήλιο την Τρίτη.

Το εστιατόριο «Milos» του Χίλτον είναι άλλωστε ένας από τους περήφανους χορηγούς της διοργάνωσης καθώς ο ιδιοκτήτης του, Κώστας Σπηλιάδης, φέρει κι αυτός την καταγωγή του, κατά το ήμισυ, από τον Καναδά -όπου κατοικοεδρεύει το Cirque du Soleil.

Η καναδική ταυτότητα του διάσημου τσίρκου, την οποία κι έκανε περήφανη σε ολόκληρο τον κόσμο, ήταν κι η βασική αιτία της ενεργού ανάμειξης της Καναδικής πρεσβείας της Ελλάδας στο όλο πρότζεκτ: «Οι παραστάσεις του Cirque du Soleil σφραγίζουν με τον ιδανικότερο τρόπο 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στον Καναδά και την Ελλάδα» ήταν τα λόγια του νέου Καναδού πρεσβευτή στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ, ο οποίος από ότι μαθαίνουμε είναι αποφασισμένος να εμφυσήσει νέο αέρα στις ελληνοκαναδικές σχέσεις. Δεν δίστασε μάλιστα εκπλήσσοντας το ακροατήριο του να εκφωνήσει το λόγο του στη γλώσσα μας.

Ανεξάρτητα πάντως από το διευρυμένο πάνελ που αντιστοιχούσε σε μια εξίσου μεγάλη εκδήλωση, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου, όλοι θέλησαν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει το Cirque du Soleil τόσο ξεχωριστό. Ζωντανές είναι ακόμη οι εντυπωσιακές εικόνες της εμφάνισης του στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, εκπληκτικές είναι οι εικόνες που είδαμε να ξετυλίγονται μπροστά μας στο video wall με χαρακτηριστικά εσταντανέ του «μεγαλύτερου θεάματος στον κόσμο» όπως χαρακτηριστικά τιτλοφορείται.

Τα μεγέθη μιλούν από μόνα τους: 5.000 εργαζόμενοι από 50 χώρες και σε 25 γλώσσες, με 1.300 από αυτούς να είναι οι ενεργοί καλλιτέχνες και να παίζουν μπροστά σε πάνω από 100.000.000 θεατές. Μέχρι σήμερα το διάσημο «Τσίρκο του Ήλιου», όπως είναι η ακριβής μετάφρασή του, έχει εμφανιστεί σε 300 πόλεις, 40 χώρες και σε 5 ηπείρους. Σκοπός του με τα περίτεχνα ακροβατικά, τα πανέμορφα, φανταχτερά κουστούμια, την πρωτότυπη μουσική και το χαρακτηριστικό υπερθέαμα είναι «να κινητοποιήσει τη φαντασία, να διεγείρει τις αισθήσεις και αφυπνίσει τα συναισθήματα των ανθρώπων».

Ειδικά για τη συνέντευξη Τύπου ταξίδεψε στην Ελλάδα η γενική διευθύντρια του Cirque du Soleil, Κλερ Ο' Κόνορ.

Θα έχουμε τη χαρά να το απολαύσουμε από τις 3-9 Σεπτέμβρη στην Ελλάδα, για 9 παραστάσεις, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α. Εισιτήρια προπωλούνται ήδη στην ιστοσελίδα του Cirque du Soleil και στα καταστήματα «Γερμανός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ