Ο μακελάρης του Οσλο εξομολογείται: «Πέρασα δύσκολα τη μέρα της επίθεσης» - iefimerida.gr

Ο μακελάρης του Οσλο εξομολογείται: «Πέρασα δύσκολα τη μέρα της επίθεσης»

«Η ημέρα της επίθεσης ήταν η χειρότερη της ζωής μου» λέει τώρα ο μακελάρης του Ο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο μακελάρης του Οσλο, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ,για τις πράξεις του το καλοκαίρι που είχαν ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 77 άνθρωποι στη Νορβηγία, ενώ παράλληλα εξέφρασε το φόβο ότι η δίκη του θα μετατραπεί σε τσίρκο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε μια επιστολή που έστειλε από τη φυλακή σε μια άγνωστη γυναίκα και την οποία δημοσιεύει σήμερα η νορβηγική εφημερίδα VG, «η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σωματικά και συναισθηματικά. Η 22α Ιουλίου ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου, αν και προετοιμαζόμουν γι' αυτήν επί χρόνια».

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι ο μακελαρης του Οσλο, έχει παραδεχθεί πως ευθύνεται για τις δύο επιθέσεις στην πρωτεύσα της Νορβηγίας και στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια, όμως ο ίδιος όταν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου τον Φεβρουάριο δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και ότι προχώρησε σε αυτές τις επιθέσεις για να τιμωρήσει τη νορβηγική κυβέρνηση για την πολιτική της υπέρ των μεταναστών.

Στην επιστολή, την οποία έγραψε στον υπολογιστή της φυλακής όπου κρατείται, ο Μπράιβικ αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην υπερασπιστική του ομάδα, όμως εξέφρασε τον φόβο ότι «η δίκη θα είναι ένα τσίρκο».

«Δεν μπορώ να πω ότι ανυπομονώ», ανέφερε ο Μπράιβικ σχετικά με τη δίκη του η οποία θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου. Παρόλα αυτά επισημαίνει ότι θα του προσφέρει «μια μοναδική ευκαιρία» να εξηγήσει τις θέσεις του για την Ευρώπη, όπως τις περιγράφει στο μανιφέστο του 1.500 σελίδων που ανέβασε στο διαδίκτυο πριν τις επιθέσεις.

Στην επιστολή την οποία επικαλείται η VG, ο Μπράιβικ επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο τον έχουν παρουσιάσει τα μέσα ενημέρωσης, ενώ καταγγέλει και το αποτέλεσμα της ψυχιατρικής του εξέτασης, σύμφωνα με την οποία δεν είναι νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Στο μεταξύ, οι επιζώντες του μακελειού στο νησί Οτόγια σκοπεύουν να το επισκεφθούν μέσα στην εβδομάδα. Ο επικεφαλής της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος Έσκιλ Πέντερσεν δήλωσε στο πρακτορείο NTB ότι «συνεχίζεται βήμα-βήμα (η διαδικασία) επιστροφής στο Ουτόγια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ