Διαβάζουμε αστυνομικές ιστορίες με φόντο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαβάζουμε αστυνομικές ιστορίες με φόντο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα [εικόνες]

Βιβλίο: Ταραγμένα νερά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τατιάνα Αβέρωφ, ο Γρηγόρης Αζαριάδης, η Ευτυχία Γιαννάκη , η Ισμήνη Καπάνταη και η Χρύσα Σπυροπούλου γράφουν αστυνομικές ιστορίες με φόντο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Ο αστυνόμος Περικλής Γαλάνης φτάνει σε ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου για να εξιχνιάσει τον μυστηριώδη θάνατο του δημάρχου Κωλέττη. Την ιστορία αφηγείται η νεαρή γιατρός που έχει έρθει στο ακριτικό χωριό για να κάνει το αγροτικό της και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις συνθήκες και τη νοοτροπία των κατοίκων. Εκείνη είναι που φτάνει πρώτη στον τόπο του εγκλήματος –τα τραύματα είναι τόσο βαριά που καταλαβαίνει αμέσως ότι ο δήμαρχος είναι νεκρός. Ο φόνος είναι πολύ περίεργος, ο δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε προσφέρει πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Μην ξέροντας από πού να ξεκινήσει, ο αστυνόμος Γαλάνης θα γυρίσει πίσω στο παρελθόν για να ανακαλύψει ποιος πραγματικά ήταν ο δημοφιλής Σπυρίδωνας Κωλέττης και πώς από το τιμόνι μιας οικονομικής αυτοκρατορίας στην Ιταλία βρέθηκε στο ασήμαντο ακριτικό χωριό του παππού του. Η ζωή του Κωλέττη είχε από όλα· πλούτο, λάμψη και επιτυχίες, αλλά και κάποια σημεία σκοτεινά, ίντριγκες, έχθρες και δοσοληψίες που κανένας δεν ήθελε να βγουν στην επιφάνεια.

Η Τατιάνα Αβέρωφ μεταφέρει τον αναγνώστη στην καθημερινή ζωή ενός μικρού χωριού, συνδυάζοντας το σασπένς της αστυνομικής υπόθεσης με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής περιφέρειας. Μια εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

INFO

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Συγγραφέας: Τατιάνα Αβέρωφ

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Διαβάζουμε αστυνομικές ιστορίες με φόντο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Σ’ ένα απομονωμένο αγρόκτημα έξω από τον Μαραθώνα, η αστυνομία ανακαλύπτει τα πέντε πτώματα μιας οικογένειας οινοποιών. Ένα μεσήλικο ζευγάρι, ένα νεότερο ζευγάρι κι ένα αγοράκι πέντε χρονών βρίσκονται μέσα σε ένα λουτρό αίματος, πυροβολημένοι από αυτόματα όπλα. Το σκηνικό της αποτρόπαιης δολοφονίας παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές. Οι δράστες δεν έχουν αφήσει κανένα ίχνος πίσω τους. Η αστυνόμος Τρύπη επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και η ομάδα της ξεκινούν τις έρευνες. Ποιος ήθελε τόσο πολύ να αφανίσει την οικογένεια Μαυρονικόλα ώστε να πληρώσει ένα συμβόλαιο θανάτου; Και πόσο κινδυνεύει η από χρόνια «εξαφανισμένη» κόρη της οικογένειας; Η άκρη του νήματος φαίνεται να χάνεται πίσω στο παρελθόν, σε μια συμμορία που είχε «ρημάξει» τα βόρεια προάστια.

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης παρουσιάζει έναν κόσμο σκοτεινό και επικίνδυνο όπου βασιλεύει το χρήμα και η διαφθορά. Αμείλικτοι επιχειρηματίες, βρόμικες υποθέσεις, σκληροί μπράβοι κι αδίστακτοι επαγγελματίες εκτελεστές που ακολουθούν πιστά τους σκληρούς νόμους της νύχτας. Στον «Σκοτεινό λαβύρινθο» τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται και κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν.

INFO

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Συγγραφέας: Γρηγόρης Αζαριάδης

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Διαβάζουμε αστυνομικές ιστορίες με φόντο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΦΩΣ

«Ποιος καρφώνει στην κοιλιά μια έγκυο γυναίκα;» Η Μαριλένα Νομικού, πρώην μοντέλο με ζηλευτή καριέρα, βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στη μονοκατοικία της στο Καβούρι. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν το έγκλημα που θα τους οδηγήσει στα κυκλώματα ντόπινγκ στον αθλητισμό και σε έναν που ξεκίνησε από τη ματωμένη Σερβία του1995 για να καταλήξει στην ταλαιπωρημένη Αθήνα του 2014. Ταυτόχρονα, ο αστυνόμος Κόκκινος έχει να αντιμετωπίσει τη δίκη του γιού του· μια υπόθεση που δοκιμάζει τις αντοχές του περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, καθώς αναζητά τις δικές του ευθύνες στα λάθη του παρελθόντος.

Με την «Πόλη στο Φως» ολοκληρώνεται η Τριλογία της Αθήνας, μια αστυνομική σειρά που αγαπήθηκε πολύ από το αναγνωστικό κοινό. Για άλλη μια φορά η Αθήνα είναι ο σιωπηλός πρωταγωνιστής της ιστορίας, μια πόλη που αγκομαχάει γονατισμένη από την κρίση, τις δυσκολίες, την ανομία και την εγκληματικότητα. Ο Αστυνόμος Χάρη Κόκκινος είναι ο νέος ήρωας της πόλης. Η Ευτυχία Γιαννάκη συνδυάζει την αστυνομική δράση με την οξύτατη κοινωνική ματιά, σε ένα μυθιστόρημα που μάλλον θα γίνει κλασικό στο είδος του.

INFO

ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΦΩΣ

Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη

Εκδόσεις Ίκαρος

Διαβάζουμε αστυνομικές ιστορίες με φόντο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

ΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Η μεγάλη κυρία των επιχειρήσεων Ασπασία Αρναούτη βρίσκεται δολοφονημένη στο σπίτι της στο Χαλάνδρι. Η Αρναούτη ήταν μια πανίσχυρη γυναίκα αδίστακτη και δεσποτική· ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο των επιχειρήσεων και των ανθρώπων γύρω της. Όλοι την φοβόντουσαν και όλοι υποτάσσονταν στις επιθυμίες της, παρόλο που είχε πια σχεδόν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ποιος και γιατί ήθελε νεκρή την πάμπλουτη Αρναούτη; Ήταν συγγενής, συνεργάτης, φίλος ή ανταγωνιστής; Η αφήγηση χωρίζεται σε δύο χρόνους, στο πρώτο μέρος ο αναγνώστης γνωρίζει τους βασικούς χαρακτήρες, τους συγγενείς και συνεργάτες του θύματος, τις ιστορίες τους, τις μεταξύ τους σχέσεις και όλα όσα προηγήθηκαν, ενώ στο δεύτερο ακολουθεί την προσπάθεια του διοικητή Πετρόπουλου να ανακαλύψει, μέσα σε τόσα ψέματα, την αλήθεια και να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Η Ισμήνη Καπάνταη ρίχνει τη διεισδυτική ματιά της στο πρόσφατο παρελθόν της χώρας, σαν να αναζητάει απαντήσεις για όλα εκείνα που ακολούθησαν και αντιμετωπίζουμε σήμερα. Πρόκειται για το πορτρέτο μιας ανέμελης κοινωνίας που παρακολουθεί τις εξελίξεις παθητικά και αρνείται να σκεφτεί και να δει καθαρά. Μια κοινωνία που υποσκάπτει το ίδιο της το μέλλον. Η πτώση δεν μπορεί παρά να είναι ηχηρή.

INFO

ΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Συγγραφέας: Ισμήνη Καπάνταη

Εκδόσεις Ίκαρος

Διαβάζουμε αστυνομικές ιστορίες με φόντο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΡΑ

Η γνωστή συγγραφέας Σάρα Ανδρέου κάνει διακοπές σε ένα χωριό της λίμνης Δοϊράνης. Μια μέρα η Σάρα φεύγει να κολυμπήσει στα ανοιχτά και τα ίχνη της χάνονται. Ο φίλος της είναι αναστατωμένος, το ίδιο και όλοι οι ένοικοι του μικρού ξενοδοχείου που μένει το ζευγάρι. Η είδηση ταξιδεύει γρήγορα στην περιοχή και όλοι αναρωτιούνται «Θα βρεθεί άραγε ζωντανή;». Τα νερά της λίμνης είναι πολύ βαθιά, ενώ ένας παλιός θρύλος λέει ότι η λίμνη είναι στοιχειωμένη και κατά καιρούς έχουν εξαφανιστεί δύτες και ψαράδες. Την υπόθεση αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει ο αστυνόμος Ηλιού και η βοηθός του, που βρίσκονται εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για υπηρεσιακούς λόγους. Πού βρίσκεται η Ανδρέου; Πρόκειται για ατύχηµα ή εγκληματική ενέργεια; Μήπως είναι ηθελημένη εξαφάνιση; Οι δύο θάνατοι που ακολουθούν περιπλέκουν ακόµη περισσότερο τα πράγµατα και οι υποψίες στρέφονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Σάρας. Όµως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και τα σκοτεινά κίνητρα των πρωταγωνιστών έχουν βαθιές ρίζες.

Τα «Ταραγμένα νερά» είναι ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα. Το παρελθόν, το παρόν και τις προθέσεις των πρωταγωνιστών είναι θολά, βουτηγμένα σε μια ομίχλη σαν εκείνη που επικρατεί στο βορειοελλαδίτικο τοπίο. Η Χρύσα Σπυροπούλου γράφει ένα αστυνομικό με ήρωες πρόσωπα οικεία· οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας καμιά φορά είναι ικανοί για το καλύτερο μα και για το χειρότερο.

INFO

ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΡΑ

Συγγραφέας: Χρύσα Σπυροπούλου

Εκδόσεις Ίκαρος

Διαβάζουμε αστυνομικές ιστορίες με φόντο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ