Το 2007, η αντιπολίτευση ήταν πιο επικριτική για τις πυρκαγιές, επί Καραμανλή - iefimerida.gr

Το 2007, η αντιπολίτευση ήταν πιο επικριτική για τις πυρκαγιές, επί Καραμανλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και όλα τα κόμματα, ασκούν συγκρατημένη κριτική στην κυβέρνηση, σεβόμενα τους νεκρούς από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Δεν συνέβαινε, ωστόσο, το ίδιο, το 2007, επί κυβέρνησης Καραμανλή, όταν κάηκε η Ηλεία. Ενδεικτικό το εξώφυλλο της τότε «Ελευθεροτυπίας», η οποία αποκαλεί την κυβέρνηση «ανίκανη», με την Αριστερά στην αντιπολίτευση.

Το 2007, η αντιπολίτευση ήταν πιο επικριτική για τις πυρκαγιές, επί Καραμανλή | iefimerida.gr 0

Οπως αποδεικνύεται, δυστυχώς, το καλοκαίρι του 2007, δεν ήταν η φονικότερη πυρκαγιά.

Και τότε είχαν εκδηλωθεί εκτεταμένες πυρκαγιές που έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (περ. 2.700km2) γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων, μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και 6.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη.

Το ύψος των καταστροφών αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 3,5 δις €. Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζώα. Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν, αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας και Φθιώτιδας, με το νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.


Οι φωτιές της περιόδου του Αυγούστου 2007, οι οποίες κορυφώθηκαν ιδιαίτερα μετά την 23η Αυγούστου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αποτέλεσαν συνέχεια πλειάδας πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα, από τα τέλη Μαΐου και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής επισήμανε ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, κήρυξε όλους τους νομούς της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και καθόρισε άμεση απονομή 3.000 ευρώ κατά οικογένεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ