Το μυστικό πέρασμα της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι, για να... εξαφανίζεται -Σαν σε ταινία [εικόνες] - iefimerida.gr

Το μυστικό πέρασμα της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι, για να... εξαφανίζεται -Σαν σε ταινία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη βασίλισσα να έχει αποσυρθεί στη Σκωτία για τις καλοκαιρινές τις διακοπές, το σπίτι της στο Λονδίνο, το παλάτι του Μπάκιγχαμ, είναι επίσημα ανοιχτό για τους επισκέπτες.

Όσοι αποφασίσουν να κάνουν μια περιήγηση στο State Apartments, καλό θα ήταν να κοιτάξουν λίγο καλύτερα το White Drawing Room,το οποίο διαθέτει μια μυστική πόρτα που οδηγεί στα ιδιωτικά διαμερίσματα της βασίλισσας, τα οποία δεν είναι ανοιχτά για το κοινό.



Το περιοδικό Hello επισκέφθηκε το παλάτι για να δει από κοντά την έκθεση που είναι αφιερωμένη στον πρίγκιπα Κάρολο και οι υπεύθυνοι αυτής, τους έδειξαν το μυστικό πέρασμα της βασίλισσας που της επιτρέπει να μετακινείται πιο γρήγορα στους χώρους του παλατιού.

Με την πρώτη ματιά, ο μεγάλος χρυσός καθρέφτης και ο μπουφές είναι όπως αυτοί που μπορεί να δει κανείς σε κάθε άλλο δωμάτιο που έχει τα ίδια διακοσμητικά κεριά και βάζα. Όμως ο καθρέφτης από το δάπεδο μέχρι την οροφή ουσιαστικά είναι μια πόρτα και είναι ελαφρά ανοιχτή ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ρίξουν μια μικρή ματιά μέσα. Πίσω από τον καθρέφτη είναι μια πολύ μικρότερη πόρτα που οδηγεί στα υπόλοιπα ιδιωτικά διαμερίσματα της βασίλισσας. Επιπλέον, τα διακοσμητικά στοιχεία είναι κολλημένα επάνω στον μπουφέ ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσουν ή να σπάσει κάτι, όταν ανοίξει η πόρτα.

Φέτος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν επίσης τον μοναδικό πολυέλαιο στο κέντρο της οροφής της συγκεκριμένης αίθουσας. Ο πολυέλαιος ανακαινίστηκε πρόσφατα και τοποθετήθηκε ξανά στη θέση του για να τον δουν οι επισκέπτες. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του δωματίου είναι το γραφείο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την μυστική πόρτα. Το γραφείο κατασκευάστηκε γύρω στο 1775 και θεωρήθηκε πως προοριζόταν για την γαλλική βασιλική οικογένεια. Αγοράστηκε από τον Γεώργιο IV το 1825 και είναι γεμάτο με τρόπαια και λουλούδια.

Το White Drawing Room χρησιμοποιείται συχνά από τη Βασίλισσα και την οικογένειά της, ειδικά κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της Ισπανικής βασιλικής οικογένειας τον Ιούλιο του 2017, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια πόζαραν για τις επίσημες φωτογραφίες μαζί με την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο ε αυτή την αίθουσα.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα. Η βασιλική κατοικία είναι πάντα ανοιχτή για το καλοκαίρι, όταν η βασίλισσα είναι σε διακοπές, αλλά μόνο ορισμένα τμήματα του παλατιού μπορούν να προσεγγιστούν από το κοινό. Η φετινή έκθεση γιορτάζει τα επερχόμενα 70α γενέθλια του πρίγκιπα Καρόλου και προβάλλει μερικά έργα τέχνης και προσωπικές οικογενειακές φωτογραφίες από την ιδιωτική του συλλογή.

Φωτογραφίες: AP, Hello

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ