Κέικ μήλου με μασκαρπόνε

Το μασκαρπόνε είναι ένα ιταλικό μαλακό τυρί, από την περιοχή της Λομβαρδίας, το οποίο οι Ιταλοί χρησιμοποιούν κυρίως στην κουζίνα.


Το βρίσκουμε σε συσκευασία, σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Είναι αυτό που κάνει τα κέηκ μαλακά, χωρίς να χρειάζεται κρέμα.

Υλικά

  • 190 γραμμάρια βούτυρο
  • 190 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 μήλο
  • 190 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν
  • 60 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
  • 30 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 1 δόση βανίλια

Εκτέλεση

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
  • Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίξτε ένα ένα τα αυγά
  • Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, την ψίχα αμυγδάλου, το μαρκαρπόνε και τη βανίλια
  • Καθαρίστε και κόψτε το μήλο σε κύβους ή λωρίδες
  • Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα κέηκ, βυθίστε τα μήλα και ρίξτε ζάχαρη από πάνω
  • Ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε άλλα 25 λεπτά
  • Ζουμερό κέηκ, τρώγεται υπέροχα με μια μπάλα παγωτό!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κέηκ μήλου μασκαρπόνε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ