fbpx Κέικ μήλου με μασκαρπόνε | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κέικ μήλου με μασκαρπόνε

Κέικ μήλου με μασκαρπόνε
27|07|2018 | 13:49

Το μασκαρπόνε είναι ένα ιταλικό μαλακό τυρί, από την περιοχή της Λομβαρδίας, το οποίο οι Ιταλοί χρησιμοποιούν κυρίως στην κουζίνα.

Το βρίσκουμε σε συσκευασία, σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Είναι αυτό που κάνει τα κέηκ μαλακά, χωρίς να χρειάζεται κρέμα.

Υλικά

  • 190 γραμμάρια βούτυρο
  • 190 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 μήλο
  • 190 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν
  • 60 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
  • 30 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 1 δόση βανίλια

Κέικ μήλου με μασκαρπόνε | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
  • Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίξτε ένα ένα τα αυγά
  • Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, την ψίχα αμυγδάλου, το μαρκαρπόνε και τη βανίλια
  • Καθαρίστε και κόψτε το μήλο σε κύβους ή λωρίδες
  • Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα κέηκ, βυθίστε τα μήλα και ρίξτε ζάχαρη από πάνω
  • Ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε άλλα 25 λεπτά
  • Ζουμερό κέηκ, τρώγεται υπέροχα με μια μπάλα παγωτό!

Κέικ μήλου με μασκαρπόνε | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ