Koν Μπεντίτ: «Είναι σημαντικό οι Οικολόγοι να μπουν στην ελληνική Βουλή» - iefimerida.gr

Koν Μπεντίτ: «Είναι σημαντικό οι Οικολόγοι να μπουν στην ελληνική Βουλή»

Koν Μπεντίτ: «Είναι σημαντικό οι Οικολόγοι να μπουν στην ελληνική Βουλή»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναί πολύ σημαντικό οι Οικολόγοι να μπουν στην ελληνική Βουλή», ως σύμβολο της νέας πολιτικής κουλτούρας, δήλωσε ο ηγέτης των Ευρωπαίων Πράσινων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, σήμερα.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, τόνισε πως «μια άλλη Ελλάδα είναι δυνατή», ενώ επεσήμανε ότι η είσοδός τους στη Βουλή θα αποτελούσε το σύμβολο αλλαγής και εξορθολογισμού της Ελλάδας, ένα «σύμβολο νέας πολιτικής κουλτούρας». Παράλληλα, επιχείρησε να διαφοροποιήσει τους Οικολόγους από τα «ακραία κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς, που λένε συνέχεια όχι», λογική που «δεν βγάζει πουθενά».

Οι Πράσινοι έχουν ρεαλιστικές προτάσεις γι΄ αυτό και έχουν εκλογικές νίκες, είπε ο Ευρωπαίος πολιτικός και πρόσθεσε: «τους υποστηρίζουμε προκειμένου να μεταμορφώσουμε την εικόνα της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Για την ελληνική κρίση σημείωσε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή ευθύνη, αλλά και ελληνική ευθύνη, και ότι η μόνη ευκαιρία εξόδου από την κρίση είναι να ανοίξει μια νέα εποχή συνεργασίας. Και οι δύο πλευρές, τόνισε, πρέπει να μάθουν να ακούν και να συζητούν. «Όχι να έρχονται από τη μια πλευρά οι εντολές και η άλλη να τις εφαρμόζει».

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος ανέπτυξε, επίσης σε προεκλογικούς τόνους, τις θέσεις του κόμματός του, με επίκεντρο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότ «έχουμε πολιτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ