Εζησε τον τρόμο της φωτιάς μέσα στο σπίτι και σώθηκε -Η συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου στο Μάτι [εικόνες] - iefimerida.gr

Εζησε τον τρόμο της φωτιάς μέσα στο σπίτι και σώθηκε -Η συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου στο Μάτι [εικόνες]

O κάτοικος της περιοχής κ. Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: κ. Κωνσταντινίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περνώντας μέσα από καμένα σπίτια και δέντρα ενός καλοκαιρινού θέρετρου που πριν από λίγες μέρες έδινε μόνο χαρά, εύλογες είναι οι απορίες.

«Έγινε αυτό που ποτέ δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι θα γίνει. Χρόνια τώρα αντιμετωπίζουμε πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή, όμως η φωτιά ερχόταν πάντα παράλληλα, ποτέ δεν πέρναγε την Μαραθώνος. Αυτό που έγινε είναι στην ουσία το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ατυχήματος, αυτό πιστεύω» μας εξηγεί ο κύριος Κωνσταντινίδης.

«Μετά από τις πέντε άρχισε να μυρίζει καπνός. Κάποια στιγμή κόπηκε το ρεύμα, οπότε κατάλαβα ότι η φωτιά έρχεται πολύ κοντά. Κοίταξα έξω για να υπολογίσω την κατάσταση, είδα τον δρόμο φρακαρισμένο. Πρώτη φορά έβλεπα τόσα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι, τα παιδιά φώναζαν, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να δράσουν, έδιναν ο ένας στον άλλον εντολές. Σκέφτηκα να μην βγω από το σπίτι και να δείξω εμπιστοσύνη στα κουφώματα και στα αλουμίνια.

Άκουγα ουρλιαχτά, εκρήξεις, άκουγα τον σπαραγμό, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος της καταστροφής. Κάποια στιγμή αποπειράθηκα να βγω, όμως τα τρία μου σκυλιά που τρόμαξαν με σταμάτησαν....

Διαβάστε ολόκληρη τη μαρτυρία του κατοίκου, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κωνσταντινιδης μάτι μαρτυρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ