Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος τράπεζας - iefimerida.gr

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος τράπεζας

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος τράπεζας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 35χρονος άνδρας, ενώ τέσσερις ακόμη αναζητούνται για συμμετοχή σε κυκλωμα που εξαπατούσε τράπεζα, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά για την έκδοση δανείων αγοράς αυτοκινήτων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα αρχικά εξασφάλιζε εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις, πλαστά ΑΦΜ, εκκαθαριστικά σημειώματα και άλλα δικαιολογητικά, τα οποία προωθούσε διαδικτυακά στη συγκεκριμένη τράπεζα για την έγκριση και χορήγηση δανείων.

Με αυτήν τη μέθοδο αποκτούσαν αυτοκίνητα από διάφορες αντιπροσωπείες, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν με πλαστές άδειες κυκλοφορίας, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Έπειτα από έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκε ότι ο 35χρονος Σύριος είναι μέλος της οργάνωσης και συνελήφθη στις 22 Μαρτίου.

Σε έρευνα, στο σπίτι του στην περιοχή του Ζωγράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φορητός υπολογιστής, τρία δελτία ταυτότητας, δύο διαβατήρια καθώς και φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, έξι βιβλιάρια καταθέσεων, μία κάρτα ανάληψης, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα USB STICK, πέντε βεβαιώσεις απόδοσης ΑΦΜ και ανάλογα εκκαθαριστικά σημειώματα, 25 κάρτες SIM και πλήθος ιδιόχειρες σημειώσεις.

Η ζημιά που προκλήθηκε, όπως εκτιμάται, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ