Γιατί πρέπει να έχεις πάντα τον εξαερισμό πάνω από το κάθισμά σου ανοιχτό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης - iefimerida.gr

Γιατί πρέπει να έχεις πάντα τον εξαερισμό πάνω από το κάθισμά σου ανοιχτό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης

Σύστημα εξαερισμού στο αεροπλάνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πτήση πάνω από τα σύννεφα εν αναμονή της άφιξης σε αγαπημένο προορισμό είναι για πολλούς ένα ιδανικό σενάριο, για τον οργανισμό μας όμως είναι μια βασανιστική διαδικασία.

Τα ταξίδια είναι τέλεια, αλλά επίσης σου δημιουργούν φοβερό άγχος και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Είτε πρόκειται για μια σύντομη εγχώρια πτήση είτε για ένα υπερατλαντικό ταξίδι, ένα ταξίδι με αεροπλάνο επηρεάζει το μυαλό, το σώμα και το εσωτερικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της απογείωσης και όσο το αεροπλάνο παίρνει ύψος η ατμοσφαιρική πίεση μειώνεται.

Η μειωμένη ατμοσφαιρική πίεση στις πτήσεις μπορεί να μειώσει τοεπίπεδο οξυγόνου στο αίμα των επιβατών από 6 έως 25%. Για τους υγιείς επιβάτες αυτό δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά στους ηλικιωμένους και άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικές δυσκολίες οι επιπτώσεις μπορούν να είναι πιο δυσμενείς.

Συνήθως στο αεροπλάνο κάνει κρύο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να φοράνε μια ζακέτα ή να κλείνουν τον εξαερισμό πάνω από το κάθισμά τους.

Διαβάστε για ποιο λόγο πρέπει να έχετε πάντα τον εξαερισμό πάνω από το κάθισμά σας ανοιχτό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροπλάνο εξαερισμός πτήση Υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ