Ξέσπασμα οργής από πυρόπληκτη: «Φονικό ήταν αυτό, έκαναν το Μάτι νεκροταφείο, να παραιτηθούν» [βίντεο] - iefimerida.gr

Ξέσπασμα οργής από πυρόπληκτη: «Φονικό ήταν αυτό, έκαναν το Μάτι νεκροταφείο, να παραιτηθούν» [βίντεο]

. Ημασταν μόνοι μας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεσπούν από οργή στο Μάτι μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά. Μαρτυρίες και καταγγελίες για «φονικό» και για έλλειψη βοήθειας από τους αρμόδιους έρχονται καθημερινά στο φως.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ μια οργισμένη κάτοικος της μαρτυρικής περιοχής ξέσπασε και περιέγραψε τις συνθήκες που βίωσε.

«Το Μάτι είναι το σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Ολοι στο Μάτι είμαστε αδέλφια, έχω χάσει την οικογένειά μου. Την οικογένεια του Ματιού» είπε η κα Χρύσα, 41 ετών.

Το μποτιλιάρισμα

Οπως περιέγραψε, αρχικά η εικόνα που είχαν -από τα ΜΜΕ- είναι ότι είναι ασφαλείς καθώς η φωτιά στο Νταού Πεντέλης ήταν ψηλά στο βουνό. «Μέσα σε 5 λεπτά ακούμε ότι «καιγόμαστε». Ανέβηκα στο σπίτι πήρα τους δικούς μου και προσπαθήσαμε να διαφύγουμε» είπε και συνέχισε: «Υπήρχε μποτιλιάρισμα, επάνω είχαν κλείσει την Μαραθώνος και αντί να τους στέλνουν προς Μαραθώνα ή Αθήνα, τους έστελναν στο Μάτι για να πνιγούμε όλοι μαζί».

Η κα Χρύσα συνέχισε την περιγραφή της:

«Ημουν στη θάλασσα με ηλικιωμένους Από τις 18:30 μέχρι τις 22:00 είμαστε στο νερό, στα βράχια. Ουρλιάζανε, έκλαιγαν όλοι. Δεν έχει ξαναγίνει. Μας άφησαν να καούμε σαν τα ποντίκια. Το έζησα και βγήκα ζωντανή. Το χειρότερο είναι ότι κανένας δεν ήταν δίπλα μας ούτε πυροσβεστική ούτε αστυνομία» υποστήριξε.

«Μπαμπά, πνιγόμαστε, χανόμαστε»

Στην αγωνία της βγήκε από τη θάλασσα για να ειδοποιήσει με το κινητό του άντρα της τον πατέρα και την αδελφή της. «Μπαμπά πνιγόμαστε, χανόμαστε» του είπα. «Δεν ήξερα αν θα ζήσω, έβλεπα τους άλλους να πεθαίνουν δίπλα μου» είπε φορτισμένη.

Ηταν φονικό, έκαναν το Μάτι νεκροταφείο

Η κάτοικος του Ματιού συνέχισε, οργισμένη: «Μας άφησαν στο έλεος. Ημασταν μόνοι μας, αβοήθητοι. Φονικό ήταν αυτό. Μας έκαναν το Μάτι, το διαμάντι της Αττικής, νεκροταφείο».

«Ο Ψινάκης ήταν απών»

«Ο Ψινάκης ήταν απών, δεν εμφανίστηκε τόσες μέρες. Εμφανίστηκε με το πουκαμισάκι του, τη γραβατούλα του και το μαλλάκι του κομμωτηρίου και είπε ότι το σπίτι του κάηκε. Το σπίτι του είναι μια χαρά, 2-3 φοίνικες κάηκαν».

«Να παραιτηθεί ο Καμμένος»

«Ο Καμμένος είναι καμένος από μόνος του να παραιτηθεί και να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Να παραιτηθεί και να φύγει αυτός και η κυβέρνησή του. Τουλάχιστον ένας να παραιτηθεί και ένας να ζητήσει συγγνώμη» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ