Κίνα: Αεροπλάνο της Air China επέστρεψε στο Παρίσι -Από λάθος συναγερμό

Μια πτήση της Air China που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Πεκίνο επέστρεψε σήμερα σε αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας 30 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους έπειτα από λάθος συναγερμό.

Ο λάθος συναγερμός οφειλόταν σε παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν επιβάτη στο έδαφος και στην κινεζική αεροπορική εταιρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία των αεροδρομίων του Παρισιού.

Η Air China ανακοίνωσε το απόγευμα πως η πτήση CA876 που είχε απογειωθεί στις 12:59 (13:59 ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Παρίσι λόγω τρομοκρατικής «απειλής».

«Για λόγους ασφαλείας, η πτήση CA876 επέστρεψε στο Παρίσι όπου προσγειώθηκε με πλήρη ασφάλεια», ανέφερε η κινεζική εταιρία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτός ο λάθος συναγερμός οφείλεται σε παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν επιβάτη στο έδαφος και στην εταιρία, εξήγησε στο AFP η αστυνομία των αεροδρομίων του Παρισιού. «Ένας επιβάτης που καθυστέρησε εξαιτίας ενός εγκαταλελειμμένου δέματος στο αεροδρόμιο του Ρουασί τηλεφώνησε στην εταιρία λέγοντας πως υπήρχε βόμβα στον τερματικό σταθμό και ο συνομιλητής του κατάλαβε πως υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο», είπε η πηγή αυτή.

Η εισαγγελία του Μπομπινί ξεκίνησε έρευνα και ο άνδρας --που είναι Αυστραλός σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα-- τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ρουασί στις 13:55 (14:55 ώρα Ελλάδας). Επέστρεψε έπειτα από μόλις 30 λεπτά πτήσης», πρόσθεσαν οι αρχές.

Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους Μπόινγκ 787 θα αναχωρήσουν με πτήση για το Πεκίνο σήμερα στις 22:00, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροπλάνο Air China Παρίσι Κίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ