Οι προβλέψεις για μείωση κερδών λόγω προσωπικών δεδομένων έριξαν τη μετοχή της Facebook 24% - iefimerida.gr

Οι προβλέψεις για μείωση κερδών λόγω προσωπικών δεδομένων έριξαν τη μετοχή της Facebook 24%

Ο επικεφαλής της Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πτώση έως 24% κατέγραψαν οι μετοχές της Facebook μετά την προειδοποίηση της εταιρείας για μείωση των περιθωρίων κέρδους επί μακρόν λόγω βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας τα προσωπικά δεδομένα και την επιβράδυνση της χρήσης στις μεγαλύτερες διαφημιστικές αγορές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα αποτελέσματα της Facebook για το β’ τρίμηνο ήταν η πρώτη ένδειξη πως ο νέος νόμος στην Ευρώπη για τα προσωπικά δεδομένα και η σειρά των σκανδάλων με την Cambridge Analytica και άλλους app developers έπληξαν τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Η Facebook προειδοποίησε επίσης πως οι επιπτώσεις δεν θα αντισταθμιστούν από την αύξηση των εσόδων στις αναδυόμενες αγορές και από το Instagram, το οποίο δεν επηρεάζεται τόσο από της ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα.

Το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας της εταιρείας μειώθηκε στο 44% το β’ τρίμηνο από 47% το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τον διευθύνοντα οικονομικό σύμβουλο της Facebook να προειδοποιεί πως θα υποχωρήσει προς το 35% για περισσότερα από δυο χρόνια.

Οι μετοχές της εταιρείας είχαν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 23% ενώ από τη χθεσινή πτώση της μετοχής χάθηκαν έως και 150 δισ. δολάρια από την κεφαλαιόποιησή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook μετοχή πτώση ανάπτυξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ