Νεκρός ο Ιρλανδός που ήρθε με την γυναίκα, δυο μέρες μετά το γάμο τους, διακοπές στο Μάτι [εικόνες]

Στους 81 έχουν φτάσει οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην Ανατολική Αττική. Ανάμεσά τους και ένας Ιρλανδός που είχε επισκεφθεί τη χώρα μας για το μήνα του μέλιτος και πέθανε παγιδευμένος στις φλόγες.

Ο νιόπαντρος Μπράιαν Ο’Κάλαχαν -Γουέστροπ χωρίστηκε από την σύζυγό του Ζόε Χόλοχαν όταν προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές στο Μάτι.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί την περασμένη Πέμπτη προτού πετάξει για το μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα το Σάββατο.

Η Χόλοχαν που εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία, βρίσκεται στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο κεφάλι και στα χέρια της.

Σε δήλωσή της, η οικογένεια της Χόλοχαν και του Ο’Κάλαχαν-Γουέστροπ αναφέρει: «Με βαθιά μας λύπη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του μέλους της οικογένειάς μας, Μπράιαν Ο’Κάλαχαν Γουέστροπ. Οι δύο οικογένειες θα εκτιμούσαν το σεβασμό στην ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή καθώς θρηνούμε και η Ζόε αναρρώνει από τα τραύματά της. Οι λεπτομέρειες της κηδείας θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο».

Την ίδια ώρα και η Πρέσβης της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, κυρία Όρλα Ο’Χάνραχαν, επιβεβαίωσε το θάνατο του Ιρλανδού πολίτη.

«Με βαθιά μου λύπη επιβεβαιώνω το θάνατο ενός Ιρλανδού πολίτη στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρομερή τραγωδία, οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους που ζητούν ιδιωτικότητα. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας μας στην Αθήνα θα συνεχίσουν να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια».

Το ζευγάρι που ζούσε στο Δουβλίνο, ταξίδευε με αυτοκίνητο όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από την περιοχή. Η Χόλοχαν κατάφερε να δραπετεύσει σε κοντινή παραλία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης.

Ο Ο’Κάλαχαν εργαζόταν στο οικονομικό τμήμα μιας εταιρείας catering στο Δουβλίνο και ως εθελοντής στην Blood Bikes East που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς έκτακτης ανάγκης σε νοσοκομεία στο Δουβλίνο.

Το μέλος της επιτροπής Φράνκο Ντε Μπόνις, δήλωσε πως ο Ο’Κάλαχαν ξεκίνησε ως εθελοντής πριν από ένα χρόνο και πολύ γρήγορα συμμετείχε στην υπηρεσία.

«Ο Μπράιαν είναι ένας πολύ φιλεύσπλαχνος άνθρωπος. Έχει δυνατή φωνή και είναι ο τύπος του ανθρώπου που θέλει να γίνονται σωστά τα πράγματα» είπε. «Είναι ένας άνθρωπος της δράσης και πολύ ανιδιοτελής. Πάντα θέλει να βοηθά. Ο Μπράιαν δε θα έφευγε ποτέ από μία κατάσταση γνωρίζοντας ότι κάποιος μπορεί να χρειάζεται βοήθεια» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ