ΔΝΤ: Προειδοποιεί για μια νέα κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Προειδοποιεί για μια νέα κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη

ΔΝΤ: Προειδοποιεί για μια νέα κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μια νέα κλιμάκωση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ, προειδοποεί ο αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ναογιούκι Σινοχάρα, αφού οι πρόσφατες πρόοδοι της παγκόσμιας οικονομίας είναι «πολύ εύθραυστες».

«Οι περυσινοί οικονομικοί δείκτες έδειξαν μια σημαντική υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά ενθαρρυντικά σημάδια προέκυψαν αυτές τις τελευταίες εβδομάδες και οι οικονομικοί δείκτες σταθεροποιήθηκαν ή άρχισαν να βελτιώνονται (...) όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ», δήλωσε σε ομιλία του στην Μπανγκόκ.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ χαιρέτισε το τελευταίο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ. Όμως «δεν υπάρχει χώρος για αυταρέσκεια. Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να τονωθεί η ανάπτυξη», πρόσθεσε.

«Οι πρόσφατες πρόοδοι εξακολουθούν να είναι πολύ εύθραυστες (...). Οι κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικοί» δήλωσε. «Η πιο άμεση ανησυχία είναι μια νέα κλιμάκωση της κρίσης της Ευρωζώνης».

Σε πολλές χώρες του κόσμου, το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι σε επίπεδα ρεκόρ, περιορίζοντας τη δυνατότητα παροχής οικονομικών κινήτρων, και η ανεργία είναι επίσης σημαντική, υπογράμμισε ακόμη ο Σινοχάρα.

«Είμαστε σε ένα πολύ στενό δρόμο προς την ανάκαμψη της οικονομίας και ο κίνδυνος του εκτροχιασμού είναι πολύ υψηλός», τόνισε.

Ο ίδιος κάλεσε εξάλλου τις ανεπτυγμένες χώρες να θέσουν σε εφαρμογή «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να επισκευάσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κρίση» και τις αναπτυσσόμενες να παραμείνουν σε επιφυλακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ