Οι ψυχολογικές επιπτώσεις των καταστροφικών γεγονότων - iefimerida.gr

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις των καταστροφικών γεγονότων

H επόμενη μέρα στην Ανατολική Αττική. Φωτογραφία: Λιάκος Γιάννης/ΙΝΤΙΜΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επόμενη και τη μεθεπόμενη ημέρα, όσοι άνθρωποι βρέθηκαν και επεβίωσαν της πυρκαγιάς θα κληθούν να διαχειριστούν το ψυχολογικό βάρος της καταστροφής.

Τότε που θα εχουν φύγει οι κάμερες. Τότε που θα έρθουν κατάματα με τα απομεινάρια και το μέλλον τους. Τότε που θα νιώθουν μόνοι τους, αντιμέτωποι με άγχος, ματαίωση, απόγνωση και μετατραυματικό στρες.
Συγκλονίζει το καταστροφικό γεγονός της πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική πριν λίγες ημέρες. Άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο, άλλοι αγνοούνται, σπίτια και δάση έχουν καεί και επικρατεί πανικός, οργή, θλίψη και απόγνωση. Για ακόμη μία φορά ένα «ξαφνικό» γεγονός που θα μπορούσε να ήταν διαχειρίσιμο, κατέληξε σε καταστροφικό αφήνοντας πίσω του ολέθριες συνέπειες που θα καλούνται να τις διαχειριστούν όσοι επιβίωσαν.

Οι φάσεις των καταστροφικών γεγονότων, ως προς τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις τους στους ανθρώπους, μπορούν να διακριθούν στη φάση απειλής και προειδοποίησης για την έλευση του καταστροφικού κινδύνου, την καταστροφική περίοδο, την άμεση καταστροφική περίοδο και την απώτερη καταστροφική περίοδο.

Α. Φάση απειλής και προειδοποίησης (προκαταστροφική περίοδος)
Πρόκειται για τη χρονική περίοδο πριν την έλευση του καταστροφικού συμβάντος όπου...

Διαβάστε για τις φάσεις και τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στους ανθρώπους, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ