Ρεν: Την Παρασκευή η απόφαση για την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης - iefimerida.gr

Ρεν: Την Παρασκευή η απόφαση για την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης

Ρεν: Την Παρασκευή η απόφαση για την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Παρασκευή θα πάρει την απόφαση το Eurogroup για την περαιτέρω ενίσχυση των τειχών προστασίας του μηχανισμού στήριξης, δήλωσε σημερα ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Ολι Ρεν, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει το ύψος της.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση μιας έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την Ευρωζώνη, διευκρίνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν την ερχόμενη Παρασκευή για την περαιτέρω ενίσχυση του κοινού ταμείου στήριξης.

Σε ότι αφορά το ύψος της ενίσχυσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με αριθμούς σ' αυτό το στάδιο, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ... για να επιτευχθεί την Παρασκευή ένας πειστικός συμβιβασμός».

Με την ίδια ευκαιρία, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία επανέλαβε την έκκλησή του να αυξηθούν τα κεφάλαια του ταμείου στήριξης στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, δηλαδή σε επίπεδο διπλάσιο από το σημερινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ