Γερμανία: Επιπτώσεις στην οικονομία από τους Αμερικανικούς δασμούς στα αυτοκίνητα - iefimerida.gr

Γερμανία: Επιπτώσεις στην οικονομία από τους Αμερικανικούς δασμούς στα αυτοκίνητα

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη κυβερνητική κρίση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία υποχώρησε ελαφρά τον Ιούλιο, δείχνοντας ότι μία σειρά από κινδύνους, περιλαμβανομένης της απειλής των ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε αυτοκίνητα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αρχίζει να αναστατώνει τις διοικήσεις των γερμανικών εταιρειών.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo, που έχει έδρα το Μόναχο, μειώθηκε στις 101,7 μονάδες από 101,8 τον Ιούνιο, λιγότερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σε έρευνα του Reuters περίμεναν 101,5 μονάδες.

Η εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνδυασμό με την πρόσφατη κυβερνητική κρίση στη Γερμανία, η οποία προκλήθηκε από τις διαφωνίες για το θέμα της μετανάστευσης και έχει εν τω μεταξύ διευθετηθεί, αύξησαν την αβεβαιότητα, δήλωσε ο οικονομολόγος του Ifo, Κλάους Βολράμπε, στο Reuters.

Οι εταιρείες ήταν λίγο πιο αισιόδοξες αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση, αλλά οι προσδοκίες τους για τους επόμενους έξι μήνες επιδεινώθηκαν, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι προσδοκίες της αυτοκινητοβιομηχανίας για εξαγωγές υποχώρησαν σημαντικά, σύμφωνα με τον Βολράμπε. Το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η επίπτωση στη γερμανική οικονομία από τους όποιους αμερικανικούς δασμούς στα αυτοκίνητα. Σημείωσε, όμως, ότι οι δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο αφορούν σε αξία λίγο πάνω από 6 δισ. ευρώ, ενώ οι δασμοί στα αυτοκίνητα θα είναι πιθανόν δεκαπλάσιοι σε ύψος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ