Κοτόπουλο piccata | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Κοτόπουλο piccata

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλασικό ιταλικό πιάτο το κοτόπουλο με κάπαρη, βούτυρο και λεμόνι.

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο και χωρίς λίπη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1/4 φλυτζανιού χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη
  • Λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι
Κοτόπουλο piccata | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Αλατίστε ελαφρά το κοτόπουλο, τυλίξτε το σε αλεύρι
  • Ροδίστε το κοτόπουλο σε τηγάνι, με το ελαιόλαδο, για 15 λεπτά συνολικά -Δεν έχει άλλο ψήσιμο
  • Βάλτε το στην άκρη
  • Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίξτε το χυμό λεμόνι και το βούτυρο -Αφήστε να σιγοβράσει για λίγο, να χυλώσει ελαφρά
  • Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε την κάπαρη, ανακατέψτε καλά
  • Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, γυρίστε το από τις δύο πλευρές όμορφα, έτοιμο!
Κοτόπουλο piccata | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτοπουλο piccata
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ