Το ψωμί με προζύμι της Ελισάβετ είναι σαν αυτό που έφτιαχναν παλιά οι γιαγιάδες -Και κρατάει 10 μέρες

Mια ρωσική παροιμία λέει πως «με ένα κομμάτι ψωμί στο χέρι, μπορείς να βρεις τον παράδεισο ακόμη και κάτω από ένα πεύκο».

Ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή η Ελισάβετ Κουλούρη, μια αεικίνητη νεαρή γυναίκα, εγκατέλειψε τη δουλειά της στον χώρο της Επικοινωνίας και του Μarketing και ξεκίνησε να παρασκευάζει αληθινό ψωμί.

«Ηθελα κάτι που να γίνεται με τα χέρια. Κάπως έτυχε και βρέθηκα σε ένα σεμινάριο παραγωγής ζύμης, οπότε άρχισα να φτιάχνω στο σπίτι ψωμί που άρεσε κι έτσι σταδιακά σκέφτηκα να το κάνω κι επαγγελματικά», εξομολογείται.

Υπάρχει μια ομάδα δυο αρτοποιών και η Ελισάβετ λοιπόν που καθημερινά ζυμώνουν στο εργαστήριο τους στο Βύρωνα.

«Και οι δυο συνεργάτες μου είναι αρτοποιοί, έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο και αποφάσισαν ότι τους αρέσει να δουλεύουν το προζύμι. Eμείς εδώ θέλουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από το να πουλάμε απλώς ψωμί. Θέλουμε να αναδείξουμε τους Έλληνες παραγωγούς, να φέρουμε στην επιφάνεια παραδοσιακές συνταγές χαμένες στον χρόνο, να μεγαλώσουμε οργανικά και να φέρουμε όσο το δυνατό περισσότερους συνεργάτες γύρω μας», εξηγεί.

Διαβάστε για το ψωμί με προζύμι της Ελισάβετ που είναι σαν αυτό που έφτιαχναν παλιά οι γιαγιάδες στο bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ bettys bakery ψωμί Βύρωνας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ