Σωματείο Εργαζομένων Eurobank: Θρηνούμε και συμπαραστεκόμαστε - iefimerida.gr

Σωματείο Εργαζομένων Eurobank: Θρηνούμε και συμπαραστεκόμαστε

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Eurobank για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μία λέξη: Ανείπωτη καταστροφή, κυρίως για τις αθώες ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα και μας βύθισαν σε εθνικό πένθος.

Οι νεκροί μέχρι αυτή την ώρα ξεπερνούν τους 60 και η ΒΑ Αττική θυμίζει εικόνα Αποκάλυψης… Τα παθήματα από τις εκτεταμένες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 που έπληξαν την Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, όλη την Πελοπόννησο και κυρίως το φονικό πλήγμα της Ηλείας, φαίνεται δεν μας έγιναν μαθήματα. Δεν είμαστε αρμόδιοι να καταλογίσουμε ευθύνες αυτή την ώρα και να επισημάνουμε λάθη και παραλείψεις.

Η εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για τα αίτια της τραγικής πυρκαγιάς θα πρέπει να διευρυνθεί και για την αναζήτηση ευθυνών και παραλείψεων αρμοδίων. Σμίγουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θανόντων συμπολιτών μας με αυτά ολόκληρου του ελληνικού λαού και ζητάμε από την Πολιτεία την άμεση αρωγή της και την αμέριστη συμπαράσταση της σε όλα τα θύματα της πύρινης λαίλαπας…

Συγχαίρουμε όλους όσους με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών και για την σωτηρία των ανθρώπων, είτε αυτοί ανήκουν στις δυνάμεις του οργανωμένου Κράτους, είτε είναι εθελοντές και απλοί συμπολίτες μας σε στεριά και θάλασσα. Η δύναμη της αλληλεγγύης και η ετοιμότητα της προσφοράς έσωσαν και πάλι ανθρώπινες ζωές, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξαν και την μεγάλη ανάγκη της π ρ ό λ η ψ η ς που θα έπρεπε να συνέχει τις προσπάθειες όχι μόνο των μηχανισμών του Κράτους, αλλά και των πολιτών σε απλά θέματα όπως είναι η διάσωση και οι πρώτες βοήθειες.

Ο ε θ ε λ ο ν τ ι σ μ ό ς είναι αρχή που πρέπει να καλλιεργηθεί σε κάθε συλλογική δράση και κυρίως στα σ υ ν δ ι κ ά τ α, όπου παρατηρείται δυστυχώς τεράστιο έλλειμμα… Το Σωματείο μας παρά τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει έχει συλλάβει το νόημα της καλλιέργειας του εθελοντισμού και της ανάγκης της εκπαίδευσης των μελών του στις Π ρ ώ τ ε ς Β ο ή θ ε ι ε ς για την ώρα της ανάγκης που ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα έρθει.

Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει επτά (7) εκπαιδευτικούς κύκλους πάνω σε αυτό το ζήτημα (Απρίλιος 2015, Νοέμβριος 2016, Δεκέμβριος 2016, Απρίλιος 2017, Μάιος 2017, Ιούνιος 2017, Οκτώβριος 2017) και έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα 400 συνάδελφοι μας στην παροχή των Πρώτων Βοηθειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλοι αυτοί θα αποτελούν εν δυνάμει εφεδρείες επικουρικής βοήθειας σε κάθε περίπτωση που ήθελε παρουσιαστεί ενώπιον τους… Γνωρίζουμε από το παρελθόν (πυρκαγιές 2007, σεισμοί κλπ) την μεγάλη ευαισθησία της Eurobank στην αντιμετώπιση των δεινών που επισώρευσαν οι φυσικές καταστροφές κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα και στις περιουσίες του (Σε συναδέλφους και σε πελάτες της Τράπεζας). Ζητάμε την επίδειξη της ί δ ι α ς ε υ α ι σ θ η σ ί α ς και τώρα και μάλιστα σε διευρυμένη κλίμακα βοήθειας λόγω του τραγικού απολογισμού σε νεκρούς και βαριά τραυματίες μέσα σε ένα σεληνιακό τοπίο καταστροφής περιουσιών και κόπων μιας ζωής των τραγικών συμπολιτών μας. Ειδικά για τους συναδέλφους μας που αποδεδειγμένα υπέστησαν καταστροφές τα σπίτια τους κλπ ζητάμε την παροχή εκ μέρους της Τράπεζας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών διαβίωσης τους και άτοκα επισκευαστικά δάνεια για την αποκατάσταση των ζημιών της περιουσίας τους.

Η Τράπεζα με το «ανθρώπινο πρόσωπο» που διαθέτει να «αγκαλιάσει» όλους τους πληγέντες συναδέλφους και τις οικογένειες τους με κάθε πρόσφορο μέσο που η ίδια ήθελε επιλέξει. Φυσικά ανάλογη πολιτική σ τ ή ρ ι ξ η ς και βοήθειας θα πρέπει να αφορά και τους πληγέντες π ε λ ά τ ε ς της Τράπεζας. Ειδικά για τους θανόντες δανειολήπτες θα περιμένουμε να ακούσουμε με ανακούφιση το μέτρο της δ ι α γ ρ α φ ή ς των δανείων τους, γιατί αυτό αποτελεί και το πιο έμπρακτο ενδιαφέρον γι’ αυτούς που χάθηκαν τόσο απρόοπτα, αλλά και άδικα…

Καλούμε κάθε συνάδελφο που ο ίδιος και η οικογένεια του υπέστη ζημιές από τις πρόσφατες, φονικές πυρκαγιές, όπως επικοινωνήσει μαζί μας (συνάδελφοι-μέλη του Δ.Σ. Δημ. Γκριτζάλας: τηλ.: 6944 765557, e-mail: dgritzalas@unioneurobank.gr και Δημ. Μαργαρίτης τηλ.: 6948 500802, email: dmargaritis@unioneurobank.gr) για να προωθήσουμε το προσωπικό του αίτημα προς την Τράπεζα.

Καλή Δύναμη Καλό Κουράγιο Αλληλεγγύη και Ενότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εργαζόμενοι Eurobank φωτιές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ