Από τους πάγους στα κουνούπια -Η κοπέλα με τις παγωμένες βλεφαρίδες ξαναχτυπά [εικόνες]

Θυμόσαστε τις παγωμένες βλεφαρίδες της κοπέλας από την Σιβηρία; Λοιπόν, επέστρεψε αλλά αυτή τη φορά σε πιο θερμό κλίμα.

Τον Ιανουάριο του 2018, η φωτογραφία της 25χρονης Αναστάζια Γκρουζντέβα που είχε ακόμη και τις βλεφαρίδες της καλυμμένες με πάγο ζώντας στο παγωμένο Γιακούτσκ όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους -60 βαθμούς Κελσίου, έγινε viral.

A post shared by Anastasia Gruzdeva (@anastasiagav) on Jan 13, 2018 at 5:09pm PST

Το Γιακούτσκ είναι ένας από τους πιο παγωμένους κατοικημένους τόπους του κόσμου κατά τη διάρκεια του χειμώνα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες αποτυπώθηκαν τέλεια σε αυτή την φωτογραφία. Το καλοκαίρι, ωστόσο, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

A post shared by Anastasia Gruzdeva (@anastasiagav) on Jan 23, 2018 at 9:59pm PST

Στην πρώτη φωτογραφία της, η 25χρονη είχε γράψει: «Το ξέρουν όλοι ότι έχουμε -50 βαθμούς Κελσίου εδώ; Και ναι, βγαίνουμε από τα σπίτια μας (γιατί πρέπει) και περπατάμε στους δρόμους ενώ προσπαθούμε να παραμείνουμε ζωντανοί».

Τώρα, η Γκρουζντέβα επέστρεψε – αλλά αυτή τη φορά λουσμένη με τον καλοκαιρινό ήλιο. Στις τελευταίες selfies της, που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, φαίνεται να απολαμβάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, με ένα στεφάνι από λουλούδια στο κεφάλι της.

A post shared by Anastasia Gruzdeva (@anastasiagav) on Jul 20, 2018 at 8:39am PDT

Τονίζοντας τις παράξενες διακυμάνσεις του καιρού, σε μια άλλη ανάρτηση, εικονίζεται καλυμμένη με κουνούπια.

Μεταξύ των μηνών Μαΐου και Σεπτεμβρίου, η πόλη γεμίζει από κουνούπια, γεγονός που προκαλεί πρόβλημα για τους ντόπιους.

A post shared by Anastasia Gruzdeva (@anastasiagav) on Jul 8, 2018 at 6:44am PDT

Μιλώντας η ίδια στην εφημερίδα Siberian Times, είπε: «Η φωτογραφία έγινε σε δευτερόλεπτα. Μετά τη λήψη, ανέβηκα γρήγορα στο ποδήλατο και έφυγα μακριά. Στην πραγματικότητα, δεν τα νιώθεις τόσο έντονα στο πρόσωπο. Τα πιο ευαίσθητα είναι τα πόδια, τα χέρια και η πλάτη. Επομένως, για λίγα δευτερόλεπτα μπόρεσα να το αντέξω. Αλλά έκανα μια φευγαλέα σκέψη: μπορούν να με τσιμπήσουν μέχρι θανάτου;».

Μίλησε επίσης για την απροσδόκητη φήμη που της έφεραν οι selfies της. «Η οικογένειά μου με πειράζει κατά καιρούς, λέγοντάς μου πως είμαι διάσημη τώρα. Φυσικά, δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ