«Φρέναρε» η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνη τον Ιούλιο - iefimerida.gr

«Φρέναρε» η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνη τον Ιούλιο

Από εργοστάσιο στην ΕΕ/Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και η πιο αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη «φρέναραν» την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη που υποχώρησε τον Ιούλιο περισσότερο από τις εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με την IHS Markit, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον σύνθετο PMI δείχνουν ότι υποχώρησε τον Ιούλιο στις 54,3 μονάδες από 54,9 τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από τις προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reiuters η ανάπτυξη πάντως παραμένει υψηλότερη από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής υποχώρησε στο επίπεδο των 63, από 63,4, στο χαμηλότερο σημείο από τα τέλη του 2016, Η εικόνα στη μεταποίηση είναι καλύερη καθώς ο δείκτης ΡΜΙ ενισχύεται στις 55,1 μονάδες από 54,9, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 54,6.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ