Φρεγάτα, αρματαγωγό και πλωτά του στρατού στο Ζούμπερι -Για τους εγκλωβισμένους - iefimerida.gr

Φρεγάτα, αρματαγωγό και πλωτά του στρατού στο Ζούμπερι -Για τους εγκλωβισμένους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρματαγωγό και πλωτά για τους εγκλωβισμένους κατοίκους από τις φωτιές στις παραλίες στο Ζούμπερι Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Αμυνας, το ΓΕΕΘΑ αποδέχθηκε σχετικό αίτημα και επιστρατεύτηκαν και πλοία του στρατού. Η φρεγάτα «Ελλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» μεταβαίνουν στο Ζούμπερι ώστε να συνδράμει το Λιμενικό στον απεγκλωβισμό των κατοίκων που κατέφυγαν στην παραλία για να προστατευτούν από τη φωτιά. Στο αρματαγωγό υπάρχουν και γιατροί για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα, ο λοστρόμος του πλοίου Speedrunner που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας είδε μέσα στη θάλασσα πέντε ανθρώπους να κολυμπούν. Το πλοίο αμέσως έκοψε ταχύτητα και κατάβασε σωστική λέμβο η οποία και τους διέσωσε, τους ανέβασε στο πλοίο και περιμένει έξω από το λιμάνι, εντολές από το Λιμενικό για το αν θα τους παραδώσει σε σκάφος του ΛΣ ή αν θα δέσει στη Ραφήνα και ακολούθως θα τους αποβιβάσει.

Πρόκειται για οικογένεια Δανών και τα τρία παιδιά τους που είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ