Οσμάνι: Να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή της συμφωνίας και τις επείγουσες μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Οσμάνι: Να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή της συμφωνίας και τις επείγουσες μεταρρυθμίσεις

Ο Μπουγιάρ Οσμάνι (Φωτογραφία: AP/ Petros Giannakouris)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Σκόπια πρέπει να επικεντρωθούν την προσεχή περίοδο στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα και τις επείγουσες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να προετοιμαστούμε για τις ενταξιακές συνομιλίες, τόνισε ο Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα το «Εθνος», χαρακτήρισε τη συμφωνία για το ονοματολογικό ως δίκαιο συμβιβασμό και για τις δύο πλευρές. «Οι πολλές πτυχές της εναπόκεινται να καθοριστούν στην πράξη και στην καλή θέληση να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε.

Ο Οσμάνι σημείωσε ότι οι λαοί των δύο χωρών θέλουν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον και «είναι κουρασμένοι από τις κοκορομαχίες του παρελθόντος». «Και το μήνυμα που μας στέλνουν είναι: Μη χάνετε χρόνο, κινηθείτε γρήγορα», πρόσθεσε.

«Η ένταξή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα σταθεροποιήσει την περιοχή και ενδεχομένως θα ενεργοποιήσει ξανά παρόμοιες διαδικασίες στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΥΓΙΑΡ ΟΣΜΑΝΙ ΠΓΔΜ συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ