Αύξηση 15% των αφίξεων Ρώσων και Ουκρανών τουριστών στην Κρήτη - iefimerida.gr

Αύξηση 15% των αφίξεων Ρώσων και Ουκρανών τουριστών στην Κρήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για στοχευμένες ενέργειες προβολής και διαφήμισης της Κρήτης στο εξωτερικό από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς του νησιού, που φέρνουν θετικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία, αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, επιστρέφοντας από τη διεθνή τουριστική έκθεση «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός», που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, η Κρήτη είχε οργανωμένη παρουσία στην έκθεση και ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί από τη Ρωσία και την Ουκρανία, κατά 15%. Ο Περιφερειάρχης είχε επαφές με αξιωματούχους της Μόσχας και Ρώσους τουριστικούς παράγοντες, και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Μαρτίου, στη Μόσχα για τη διαφήμιση-προώθηση του τουρισμού της Κρήτης και γενικότερα του ελληνικού τουρισμού, ο Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε στο περίπτερο της Κρήτης με τον Ρώσο, ελληνικής καταγωγής, κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίκιν (Γραμματικόπουλος).

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο Θεόδωρος Γιουρτσίκιν υποσχέθηκε ότι στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα πρόκειται να έχει μαζί του και ένα μπουκαλάκι Κρητικό ελαιόλαδο, εικόνα που θα κάνει τον γύρο του κόσμου διαφημίζοντας σε όλη την υφήλιο το εξαιρετικό προϊόν του νησιού.

«Το περίπτερο της Κρήτης στη διεθνή έκθεση της Μόσχας ήταν από το πιο οργανωμένα και το επισκέφθηκαν χιλιάδες επισκέπτες. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι όπου πηγαίνουμε οργανωμένα και στοχευμένα φέρνουμε θετικά αποτελέσματα για το νησί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης και προσέθεσε: «Η αγορά της Ρωσίας είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά, και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτήν με προσεκτικά βήματα. Το ίδιο ισχύει και για την αγορά της Ουκρανίας».

Στην ίδια εκδήλωση στη Μόσχα, κληρώθηκαν και 40 διανυκτερεύσεις για δωρεάν ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη, προσφορά των τουριστικών επιχειρηματιών του νησιού. Παράλληλα, με ενέργειες της Περιφέρειας άρχισε ήδη για ένα μήνα σε συμφέρουσα οικονομική τιμή, μόλις των 12.000 ευρώ, συντονισμένη προβολή-διαφήμιση της Κρήτης στο μετρό της Μόσχας, όπου διακινούνται καθημερινά εκατομμύρια πολίτες.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα βρεθεί στην Κρήτη τηλεοπτικό συνεργείο από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, το ΡΙΑ-Νοβόστι, προκειμένου να γυρίσει ντοκιμαντέρ σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα στην Κρήτη, στο πλαίσιο προβολής στη Ρωσία του θρησκευτικού τουρισμού της Ελλάδας. Επιπλέον, θα γυριστούν και άλλα τρία ντοκιμαντέρ, για τον Αγροτουρισμό, τη γευσιγνωσία κρητικών προϊόντων και τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ