Αξιωματούχος της CIA: Η Κίνα έχει κηρύξει «Ψυχρό Πόλεμο» εναντίον των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Αξιωματούχος της CIA: Η Κίνα έχει κηρύξει «Ψυχρό Πόλεμο» εναντίον των ΗΠΑ

Οι ηγέτες της Κίνας και των ΗΠΑ (Φωτογραφία: AP/ Andy Wong)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κίνα, μέσω επιχειρήσεων επιρροής σε όλο τον κόσμο, θέλει να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως η κορυφαία υπερδύναμη στον κόσμο, δήλωσε ο Μάικλ Κόλινς της CIA.

Ο Κινέζος πρόεδρος και το καθεστώς του έχουν κηρύξει έναν «Ψυχρό Πόλεμο» εναντίον των ΗΠΑ, τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας στο Aspen Security Forum.

«Με τους δικούς τους όρους και με τα όσα διατυπώνει ο Σι Τζινπίνγκ, θα έλεγα ότι εξ’ ορισμού έχουν κηρύξει έναν θεμελιώδη Ψυχρό Πόλεμο εναντίον μας. Μία χώρα που εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες, νόμιμης και παράνομης εξουσίας, δημόσια και ιδιωτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, για να υπονομεύσει τον αντίπαλο χωρίς να καταφύγει σε συγκρούσεις. Οι Κινέζοι δεν θέλουν συγκρούσεις», δήλωσε ο Κόλινς, σύμφωνα με το CNN.

Θέλουν κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο, όταν αποφασίζει για τα συμφέροντά της, να συντάσσεται με την Κίνα και όχι με τις ΗΠΑ, συνέχισε ο Αμερικανός αξιωματούχος και υποστήριξε ότι η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ.

Δεν ήταν ο μόνος που εξέφρασε τέτοιες απόψεις. Ο επικεφαλής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, χαρακτήρισε την Κίνα την πιο σημαντική απειλή για τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CIA ΜΑΙΚΛ κΟΛΙΝς Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ