Και η ολυμπιακή φλόγα θέλει τον Γερμανό... χορηγό της - iefimerida.gr

Και η ολυμπιακή φλόγα θέλει τον Γερμανό... χορηγό της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW θα είναι μεταξύ των χορηγών που επιστρατεύθηκαν για να χρηματοδοτήσουν το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας στην ελληνική επικράτεια το καλοκαίρι του 2012 καθώς λόγω κρίσης έγιναν περικοπές των κρατικών κονδυλίων.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του το BBC επισημαίνει πως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από χορηγούς ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα στο σύνολό της η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής φλόγας, που θα περάσει από 40 πόλεις σε διάστημα μίας εβδομάδας μετά την αφή της στην αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου. Τελικός προορισμός της φλόγας θα είναι το Λονδίνο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 17 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος δηλώνει στο BBC ότι η συνεισφορά χορηγών αποτρέπει τη συντόμευση του ταξιδιού της φλόγας στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής στενότητας. Αντίθετα, επισημαίνει ο κ. Καπράλος θα είναι μια ευκαιρία προβολής της Ελλάδας.

Παράλληλα στο άρθρο τονίζεται πως ο κ. Καπράλος δεν διευκρίνισε το πόσο θα κοστίσει συνολικά η λαμπαδηδρομία ενώ επισημαίνεται πως στο παρελθόν αυτή χρηματοδοτούνταν εν μέρει από την ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης υπάρχει μια σύντομη αναφορά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, ενώ υπενθυμίζεται πως αφαίρεσαν από την Ελλάδα το δικαίωμα διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων 2013 λόγω οικονομικής στενότητας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ