Η Μονή Κύκκου αποφάσισε να παραχωρήσει το επίμαχο οικόπεδο στην ελληνική πρεσβεία - iefimerida.gr

Η Μονή Κύκκου αποφάσισε να παραχωρήσει το επίμαχο οικόπεδο στην ελληνική πρεσβεία

Η μονή Κύκκου-Φωτογραφία: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελλάδα θα παραχωρηθεί τελικά το οικόπεδο της Μονής Κύκκου στη Λευκωσία για την ανέγερση της ελληνικής πρεσβείας σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η Μονή Κύκκου ενημέρωσε χθες την ελληνική κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει τελικά με την αρχική της απόφαση και θα παραχωρήσει το οικόπεδο έναντι του μετοχίου της, στην Λευκωσία για να ανεγερθεί εκεί το μέγαρο της πρεσβείας της Ελλάδος, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης στο δικαστήριο.

Ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρος, δήλωσε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ότι «Η Ιερά Μονή Κύκκου, ασχέτως δικαστικών διαδικασιών, όχι μόνο θα παραχωρήσει το οικόπεδο έναντι του μετοχίου προς ανέγερση μεγάρου, που θα στεγάσει την πρεσβεία της Ελλάδος, αλλά εάν δεν προσκρούομε στις ευαισθησίες της μητρός-πατρίδος, η Ιερά Μονή Κύκκου θα έρθει αρωγός στο όλο έργο με το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ