Έπιασε 252 χλμ./ώρα... πάνω στον πάγο! [βίντεο] - iefimerida.gr

Έπιασε 252 χλμ./ώρα... πάνω στον πάγο! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μία πρώτη σκέψη να κάνει θεαματικές μετρήσεις τελικής ταχύτητας; Και όμως ναι, πετυχαίνοντας και πολύ καλές επιδόσεις....

Νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας σημείωσε το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μοντέλο E-RA από την Φιλανδία, αυτή τη φορά όμως επάνω σε μια παγωμένη πίστα. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο E-RA, φιλανδικής εταιρείας, κατέχει τον καλύτερο χρόνο της πίστας του Nurburgring για την κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Οι Φιλανδοί όμως έκαναν ένα βήμα παραπάνω και αυτό πάνω στον... πάγο! Έτσι με τη βοήθεια του πανεπιστημίου Helsinki Metropolia ανακοίνωσαν ότι το E-RA σημείωσε νέο ρεκόρ, αλλά αυτή τη φορά πάνω στον πάγο, αγγίζοντας την τελική ταχύτητα των 252,09 χλμ./ώρα.

Δεν μπορεί όμως το ρεκόρ να καταγραφεί στο βιβλίο Guinness αφού δεν ήταν κανένας υπεύθυνος μάρτυρας στην δοκιμή. Το Σάββατο 17 Μαρτίου κοντά στην λίμνη Ukonjarvi της Φιλανδίας, ο οδηγός Janne Laitinen οδήγησε για 1 χιλιόμετρο το E-RA με χιονολάστιχα Nokian, φτάνοντας την τελική ταχύτητα των 260,06, αλλά το μετά από 6 λεπτά δοκιμών η μέση τελική ταχύτητα που έδειξε το VBOX ήταν 252,09 χλμ./ώρα.

Η ιπποδύναμη του ηλεκτρικού αγωνιστικού E-RA φτάνει τα 383 με 3.200 Nm ροπή, ενώ το βάρος του είναι 1.700 κιλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ