Σπίτι μινιόν -Μετέτρεψαν ένα σιλό 34 τ.μ. σε μοντέρνα οικία και χώρεσαν τα πάντα [εικόνες]

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι δημιούργησε τη δική του εκδοχή του «μικροσκοπικού σπιτιού» μεταμορφώνοντας ένα σιλό σιτηρών 34 τετραγωνικών μέτρων σε κατοικία στο Φοίνιξ των ΗΠΑ.

Μεταξύ των προκλήσεων της προσαρμογής της μεταλλικής δομής, ήταν όταν το ζευγάρι, η Σόνα Τίμπαλτ, στιλίστρια και ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων, και ο αρχιτέκτονας Κριστόφ Κάιζερ, μετακόμισαν στο σπίτι αυτό ως νεόνυμφοι.

«Μια τόσο μικρή κατοικία σε φέρνει πιο κοντά – έχεις παρέα ακόμη κι εκεί που νόμιζες πως δε θα είχες» δήλωσε ο Κάιζερ στο Zillow, που παρουσίασε το σπίτι τους σε μια ανάρτηση στο μπλογκ της εταιρείας.


Ποια είναι όμως η ιστορία τους:
Ο Κάιζερ αγόρασε αρχικά το σιλό, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει τα σιτηρά, ως αποθήκη για τα εργαλεία κήπου του. Ωστόσο, μαζί με την σύντροφό του άλλαξαν τελικά γνώμη και ξεκίνησαν ένα 18μηνο έργο για να το μετατρέψουν στο μικροσκοπικό σπίτι των ονείρων τους.



Και είναι όντως μικροσκοπικό: Το σπίτι των 34 τετραγωνικών μέτρων δεν έχει καθόλου δωμάτια, απλά μια σοφίτα – κρεβατοκάμαρα στον επάνω όροφο, ενώ ο κάτω όροφος περιλαμβάνει την κουζίνα και ένα μπάνιο. Οι δυο τους μετακόμισαν στην μικροσκοπική αυτή οικία ως νιόπαντροι πριν από μερικά χρόνια.

Ο Κάιζερ δήλωσε ότι περνώντας τον πρώτο χρόνο του έγγαμου βίου σε έναν τόσο μικρό χώρο, έδωσε στο ζευγάρι μια οικειότητα που ίσως δεν θα είχαν, αν ζούσαν σε ένα μεγαλύτερο σπίτι. Γι’ αυτούς, το μοναδικό αυτό σπίτι απλοποίησε τη ζωή τους. «Για λίγο καιρό το αποκαλούσαμε ‘χύτρα ταχύτητας’» είπε ο ίδιος.


Φυσικά, το ζευγάρι αντιμετώπισε κάποιες προκλήσεις. Η μετατροπή του σιλό σε σπίτι απαιτούσε να μελετηθεί προσεκτικά η κυλινδρική φύση της δομής – τα έπιπλα με γωνίες 90 μοιρών δεν επιτρέπονταν. Κι έτσι ο Κάιζερ κατέληξε να κατασκευάσει ο ίδιος τα ντουλάπια της κουζίνας καθώς και μια συρόμενη πόρτα με ρόδες που οδηγεί στην αυλή και στο εξωτερικό ντους.

Υπάρχει επίσης ένας χώρος φαγητού στην κουζίνα ενώ ακόμη και τα μπαχαρικά και άλλες συσκευές είναι αποθηκευμένα στρατηγικά στον μικροσκοπικό αυτό χώρο.



Ακριβώς δίπλα στην κουζίνα βρίσκεται το μπάνιο, κρυμμένο πίσω από ένα ψηλό ντουλάπι που μοιάζει με τοίχο.


Λίγο πιο δίπλα βρίσκεται η σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο που είναι η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού.



Ο Κάιζερ δήλωσε πως η παρακολούθηση ταινιών από τη σοφίτα είναι ένα plus στο σπίτι. Το ζευγάρι εγκατέστησε μεγάφωνα κάτω από το κρεβάτι και μπορεί να προβάλει ταινίες πάνω στον καμπύλο τοίχο απέναντι από το κρεβάτι για μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.

Φωτογραφίες: ZIllow, youTube

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ