H Ισπανία απέσυρε τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του Πουτζδεμόν - iefimerida.gr

H Ισπανία απέσυρε τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του Πουτζδεμόν

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ισπανία απέσυρε τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν.

Ο δικαστής Πάμπλο Γιαρένα, που είναι επιφορτισμένος με την έρευνα για την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας τον περασμένο Οκτώβριο απέσυρε ακόμη τα εντάλματα σύλληψης εις βάρος πέντε ακόμη στελεχών του αυτονομιστικού στρατοπέδου που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο αυτονομιστής Καταλανός ηγέτης είχε συλληφθεί στη Γερμανία και αναμενόταν να εκδοθεί στην Ισπανία. Αλλά την περασμένη εβδομάδα η γερμανική Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η έκδοση του Πουτζντεμόν στην Ισπανία παρά μόνο για την κατηγορία της διασπάθισης δημοσίου χρήματος για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος και όχι της στάσης, που επισείει ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Στη σημερινή απόφασή του ο Ισπανός δικαστής γράφει ότι αρνείται την έκδοση του πρώην προέδρου της Καταλονίας για την κατηγορία της διασπάθισης πόρων.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ/AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία Καταλονία ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ