Η περίπτωση «Κατρούγκαλος»: Εκανε νόμο για περικοπή συντάξεων, τώρα λέει να μη μειωθούν - iefimerida.gr

Η περίπτωση «Κατρούγκαλος»: Εκανε νόμο για περικοπή συντάξεων, τώρα λέει να μη μειωθούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστεί, συνεχίζεται κανονικά.

«Ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο», είπε με νόημα, χωρίς να το τοποθετεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Πράγματι, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι ο υπουργός που έκοψε με νόμο τις συντάξεις, νόμος που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019, και ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος υπερασπίζεται την μη περικοπή τους!

Όπως είπε «από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις», αλλά ξεκαθάρισε ότι, δεν πρόκειται να προβούν «σε καμία ενέργεια σύγκρουσης με κανέναν», εννοώντας του Ευρωπαίους εταίρους.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίθετη γνώμη, σε κάτι που είναι τόσο δίκαιο. Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», ανέφερε.

Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ