Ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές - iefimerida.gr

Ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δημοσκοπικά δεδομένα καθώς και η βεβαιότητα ότι η επόμενη Βουλή θα έχει σημαντικές αλλαγές προσώπων, οδηγούν μια σειρά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και κορυφαία του στελέχη, να σκέπονται σοβαρά είτε την πρόωρη συνταξιοδότησή τους ή την αλλαγή εκλογικής περιφέρειας μετακομίζοντας στο... χωνευτήρι της Β' Αθήνας.

Την αρχή έκανε ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος ενώ μέχρι πρότινος άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να... είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέλθει καν βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες εκλογές πήρε μόλις 27.848 ψήφους, ερχόμενος τρίτος καθώς η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου θριάμβευσε με 40.243 ψήφους και ο δεύτερος κ. Βασίλης Οικονόμου (νυν ανεξάρτητος που θα κατέβει με τη ΔΗΜ.ΑΡ) έλαβε 29.646 ψήφους. Είναι προφανές ότι ο κ. Πάγκαλος κινδύνευε σφόδρα όχι μόνο να μην επανεκλεγεί αλλά και να καταποντιστεί.

Ο κ. Δημήτρης Ρέππας έχει αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στην Αρκαδία, όπου αναμένεται να εκλεγεί άνετα από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Οι συζητήσεις να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας δεν καρποφόρησαν καθώς ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να σηματοδοτήσει το «καινούργιο» και έτσι προσανατολίζεται να κατέλθει στη Β' Αθηνών. Στην ίδια περιφέρεια θα είναι νέος υποψήφιος και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Υποψήφια δεν θα είναι επίσης στην Β' Αθηνών η κυρία Βάσω Παπανδρέου η οποία καταψήφισε το Μνημόνιο και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ερωτηματικό παραμένει ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος παρά το γεγονός ότι εκλέγεται αδιαλείπτως βουλευτής από το 1974 (!) δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του για τη Β' Αθηνών.

Στην Α' Αθηνών, ήδη ο κ. Σπύρος Κουβέλης έχει ανακοινώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Επίσης το πιθανότερο είναι να μην κατέλθει στην ίδια περιφέρεια το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την απόφαση Βενιζέλου να ορίσει την κυρία Φώφη Γεννηματά εκπρόσωπο Τύπου και να την τοποθετήσει στη δεύτερη θέση του Επικρατείας, διευκολύνει την μάχη μεταξύ των κυρίων Κώστα Σκανδαλίδη, Χρήστου Παπουτσή, Νάσου Αλευρά, Παντελή Οικονόμου και της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου.

Στην ίδια περιφέρεια πιθανόν να κατέλθει και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος καθώς η Α' Αθήνας θα ταίριαζε στο προφίλ του αν και ο ίδιος εκτιμά πως η περιφέρεια Αττικής είναι «πιο άμεση καθώς έχει ανθρώπινη και προσωπική επαφή».

Ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης δήλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος στην Ξάνθη, ο κ. Σπύρος Βούγιας δηλώνει ότι «το σκέφτεται» να κατέβει στην Α' Θεσσαλονίκης καθώς και εκεί οι πιθανότητες εξανεμίζονται για επανεκλογή με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα.

Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος -που προσανατολίζονταν για την περιφέρεια Αττικής- φαίνεται να μην το αποτολμά και πληροφορίες τον θέλουν να γυρίζει στην δουλειά του στο πανεπιστήμιο LSE στο Λονδίνο.

Στην ίδια θέση βρίσκεται και ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεν είναι σήμερα βουλευτής, αλλά εξωκοινοβουλευτικός υπουργός. Επισήμως, δηλώνει ότι «δεν το έχει αποφασίσει ακόμη» αλλά θα ήθελε να είναι στο Επικρατείας (κάτι που αποκλείει κατηγορηματικά η Ιπποκράτους). Λέει επίσης ότι αν επέλεγε περιφέρεια αυτή θα ήταν η Αττικής.

Την αποχώρηση του από την ενεργό πολιτική σκηνή έχει ανακοινώσει και ο κ. Βασίλης Γερανίδης που εκλέγονταν στην Β' Θεσσαλονίκης και αναλαμβάνει την επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων. Την ίδια απόφαση φέρεται να έχει λάβει και ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης ο οποίος αναμένεται να αναλάβει γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ στη θέση του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Αγνωστο παραμένει τέλος που θα «κάτσει» το μπρα-ντε-φερ στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ στελεχών και προέδρου του κινήματος σχετικά με την επιστροφή ή όχι όσων έχουν καταψηφίσει το Μνημόνιο.

Η «γραμμή» Βενιζέλου είναι πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ενώ Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου πιέζουν να μην περιληφθούν στα ψηφοδέλτια.

Ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι εξ αυτών οι κυρίες Χρύσα Αράπογλου στην Α' Θεσσαλονίκης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη Β' Αθηνών καθώς και ο κ. Δημήτρης Καρύδης στην Α' Πειραιά θα κληθούν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια.

Επίσης, συζητείται και η επιστροφή στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, της κυρίας Μιλένας Αποστολάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ