Τους άφησαν να πεθάνουν -Σοκ από τις εικόνες με τη νεκρή γυναίκα με το παιδί σε ναυάγιο της Μεσογείου [βίντεο]

Σοκ προκαλεί η καταγγελία ισπανικής ΜΚΟ ότι η ακτοφυλακή της Λιβύης άφησε μια γυναίκα κι ένα μωρό να πεθάνουν πάνω σε μια βάρκα!

Η Proactiva Open Arms, που εδρεύει στη Βαρκελώνη, ανήρτησε μάλιστα στο Twitter συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο των δύο σορών πάνω στα κατάλοιπα ενός τραπεζιού . Μέλη της οργάνωσης έσωσαν μια τρίτη γυναίκα που είχε γαντζωθεί στα συντρίμμια της βάρκας.

?#ULTIMAHORA Denunciamos omisión de socorro en aguas internacionales y abandono de una persona con vida y los cadaveres de un niño y una mujer por los supuestos Guardacostas Libios, a los que Italia legitima y pone al frente. Cada muerte es consecuencia directa de esa política. pic.twitter.com/2IsxyDHazn

Η λιβυκή ακτοφυλακή διέσωσε τη Δευτέρα, περίπου 80 ναυτικά μίλια από τις ακτές της χώρας 158 μετανάστες που ταξίδευαν προς την Ευρώπη, αλλά, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, δεν είπε ότι παράτησε στο σκάφος, δύο γυναίκες κι ένα κοριτσάκι, επειδή δεν ήθελαν να επιβιβαστούν στο ταχύπλοό της και να επιστρέψουν στη βορειοαφρικανική χώρα, ούτε ότι βύθισε εσκεμμένα το πλεούμενο.

«Όταν φθάσαμε, βρήκαμε μια από τις γυναίκες ζωντανή. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτε [για να σώσουμε] την άλλη γυναίκα και το παιδί, που πέθαναν προφανώς λίγες ώρες πριν τις βρούμε», έγραψε στο Twitter ο ιδρυτής της Proactiva Open Arms, Όσκαρ Καμς. Και επέρριψε στη συνεργασία της νέας λαϊκιστικής κυβέρνησης της Ιταλίας με τις Λιβυκές Αρχές την ευθύνη για το θάνατο της γυναίκας και του μικρού παιδιού: «Αυτή είναι η άμεση συνέπεια της συνεργασίας με ένοπλες πολιτοφυλακές, για να κάνεις να πιστέψει η υπόλοιπη Ευρώπη ότι η Λιβύη είναι κράτος και ασφαλής χώρα».

Πυρά εξαπέλυσε και ο αντιπρόεδρος της ΜΚΟ, Εράσμο Παλατζότο, αναρτώντας φωτογραφίες των θυμάτων: «Ματέο Σαλβίνι, αυτό κάνει η Λιβυκή ακτοφυλακή όταν επιχειρεί διάσωση. Η Open Arms διέσωσε τη μοναδική επιζήσασα, ενώ οι Λίβυοι φίλοι σου σκότωσαν μια γυναίκα και ένα παιδί... Τουλάχιστον σήμερα ας έχεις την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό να κρατήσεις κλειστό το στόμα σου [για τους μετανάστες] και να ανοίξεις τα λιμάνια».

Αλλά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά δεν δίστασε να εξαπολύσει νέα πυρά κατά των MKO, σκάφη των οποίων επιχειρούν στα νερά της Μεσογείου: «Τα ψέμματα και οι προσβολές από κάποιες ξένες ΜΚΟ επιβεβαιώνουν ότι έχουμε δίκαιο: Η μείωση των αναχωρήσεων και των αφίξεων σημαίνει μείωση των θανάτων και των κερδών όσων κερδοσκοπούν με την παράνομη μετανάστευση. Δύο πλοία ισπανικών ΜΚΟ επέστρεψαν στη Μεσόγειο περιμένοντας το ανθρώπινο φορτίο τους. Γλιτώστε χρόνο και χρήμα, τα ιταλικά λιμάνια [θα τα δείτε] μόνον σε καρτ ποστάλ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεσόγειος Λιβύη Ιταλία PROACTIVA OPEN ARMS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ