Financial Times: «Καλώς ήρθατε πίσω στην κρίση. Και θα γίνει ακόμη χειρότερη» - iefimerida.gr

Financial Times: «Καλώς ήρθατε πίσω στην κρίση. Και θα γίνει ακόμη χειρότερη»

Ισπανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σαρκαστικό τρόπο, η βρετανική εφημερίδα Financial Times προαναγγέλει ένα «νέο γύρο» για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, με τις αγορές να πιέζουν τώρα τα ισπανικά και τα ιταλικά ομόλογα.

Το άρθρο φέρει τον επίμαχο τίτλο «Το μπαζούκα της ευρω-διάσωσης αποδεικνύεται πιστόλι- παιχνίδι» και υποδέχεται τον αναγνώστη με τη φράση «καλώς ήλθατε πίσω στην κρίση. Και θα γίνει ακόμη χειρότερη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πίεση των αγορών έχει ήδη ενταθεί εκ νέου και θα αυξηθεί περισσότερο φέρνοντας το παράδειγμα της αύξησης των επιτοκίων στα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα. Σε σχέση με τις γερμανικές «αντιστάσεις» για την ενίσχυση του τείχους προστασίας, η βρετανική εφημερίδα «βλέπει» μια συγκατάθεση του Βερολίνου, η οποία θα είναι όμως για περιορισμένης ισχύος και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Εάν θέλουμε μηχανισμούς στήριξης επαρκούς μεγέθους πρέπει τα κράτη της Ευρωζώνης ως σύνολο να είναι αξιόπιστα, όχι μεμονωμένα» αναφέρει το άρθρο.

«Πείτε το ευρωομόλογο, πείτε το όπως θέλετε. Εάν δεν θέλετε κάτι τέτοιο πρέπει να παραδεχτείτε ότι δεν υπάρχει φρένο για την Ισπανία. Και όπως προείπα, κάλως ήλθατε πίσω στην κρίση» καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ